Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Üle-eelmisest esmaspäevast kuni eelmise nädala karmide külmadeni uuristas geoloogiline puur Türi vallas Kolus ööd ja päevad katkematult teed maakoore sügavusse, et Eesti geoloogiateenistuse tellimusel küündida poole kilomeetri sügavusele üle 1,8 miljardi aasta tagasi tekkinud kristalsete kivimiteni. Geoloogiateenistuse maapõueressursside osakonna vanemgeoloog Siim Nirgi ütlust mööda läks esimese 300 meetri puurimine nelja päevaga. Mida sügavamal, seda aeganõudvam iga järgmise meetri läbimine oli. «Kristalne tardkivim tuli vastu 427,5 meetri pealt. Puurimise lõpetasime 500,6 meetril.

* Laupäeval avas Ajakeskuse Wittenstein tegevusmuuseumis esimest korda uksed Emmeliine Toidutoa väike kohvik, kus kaminatule ees sõrmi soojendada, kuumi jooke juua ja kooke süüa. Emmeliine Toidutoa eestvedaja Kadi Truus ütles, et kohvik on jõulueelne ajutine ettevõtmine loomaks paidelastele mõnusat jõulutunnet. «Meie koogid ja joogid on jõuluhõngulised ning kauni mõisamööbliga dekoreeritud ruum annab võimaluse aeg maha võtta ja hetke nautida,» lausus ta.

* Jäägri villas peetud kaitseliidu aasta parimate tunnustusüritusele saabus Roosna-Alliku vabatahtlik kaitseliitlane Lauri Mäepalu, automaatrelv rihmaga üle õla, sest tegevväelasena pioneerikompaniid juhtiv kapten põikas Albusse keskpolügoonilt, kus tema käealused parasjagu nooremallohvitseride lõpurännakut sooritasid. Mäepalul polnud aimugi, et tunnustustest kaetud laual lebav aasta kaitseliitlase mõõk ootab just teda.

* Eelmisest nädalast tulid Paides müüki jõulukuused, mida ettevõtja Kalle Kalvik müüb Paide Maksimarketi vanas parklas. Kui viimasel ajal pakub palju kõneainet silmanähtav hinnatõus, siis jõulupuud pole võrreldes eelmise aastaga märgataval kallinenud. Kalle Klavik märkis, et kuuskede hinnad algavad kümnest eurost ja ulatuvad 30 euroni välja. «Selle kõige kallima puu kõrgus on küll siis kaks ja pool meetrit ehk siis klassikalises toas maast laeni,» sõnas ta.

* Käesoleva aasta parimaks taluks valiti Jõeääre talu Järvamaal, kus kartuli ja muu köögivilja kasvatajatest pererahvas Urmas ja Laivi Laks on talupidamise kahekesi üles ehitanud. Jõeääre talu Türi vallas pidavad peremees Urmas ja perenaine Laivi Laks on kogu talupidamise oma kätega üles ehitanud. Põlluga tegelevad peremees Urmas ja perenaine Laivi peamiselt kahekesi, pojad käivad aeg-ajalt abiks. Peremees ja perenaine loodavad siiski, et üks poegadest võtab talu üle.

* Läinud reede õhtul oli Roosna-Alliku alevikus lusti laialt, sest enam ei seganud pimedus liumäele kelgutama minekut. Ettevõtlike inimeste algatusel paigaldas elektrifirma mäele valgustid, mis heidavad ümbrusele rohkelt valgust.

* Paikassi kassitoa asukad said laupäeval erilise tähelepanu osaliseks, kui mitme tunni jooksul vooris nende juurde inimesi lähedalt ja kaugelt. Nii palju paisid, sügamist ja mängitamist nad tavapäevadel ei saa ning mis seal salata, ka toidutagavara täienes jõudsalt.

* Laupäeva õhtul lõppes Paide linnameeskonna tänavune teekond jalgpalli Premium liigas 5:3 võiduga Nõmme Kalju üle. Üldtabelis see kohta enam ei muutnud ja eelmise aasta teise koha vahetas linnameeskond tänavu kolmanda koha vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles