Kolmandas kvartalis ühistranspordi kasutamine kasvas, kuid jäi alla eelmise aasta tasemele

Järva Teataja
Copy
Seni on nõudepõhine ühistransport kasutusel olnud sotsiaalvaldkonnas. Invasõidukiks ümber ehitatud bussis saab sõita ka ratastoolis inimene.
Seni on nõudepõhine ühistransport kasutusel olnud sotsiaalvaldkonnas. Invasõidukiks ümber ehitatud bussis saab sõita ka ratastoolis inimene. Foto: Urmas Luik

Kolmandas kvartalis tehti Eesti ettevõtete ühistranspordivahenditega 35 miljonit sõitu, mis on 12% vähem kui eelmise aasta ja kolmandiku võrra vähem kui 2019. aasta samas kvartalis. Rahvusvahelistel vedudel veeti üle 930 000 sõitja, mis on 13% vähem kui mullu. Vaatasime lähemalt, millised muutused on ühistranspordi kasutamises toimunud.

Ühistranspordi kasutajate arv vähenes peamiselt jätkuva pandeemia tõttu. Selle aasta esimeses kvartalis oli sõitjaid 27 miljonit, teises kvartalis üle 29 miljoni, võrreldes eelmise kvartaliga oli kolmandas kvartalis ühistranspordi kasutajaid viiendiku võrra enam. Eriti suurt langust on märgata maantee- ja meretranspordis. Meretranspordi kasutajate vähenemine tuleneb Soome valitsuse turismi ja töörände piirangutest, mis leevenesid alles 26. juulil, enne mida said laevaga Soome ja Eesti vahet sõita vaid lõpetatud vaktsineerimisega isikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles