Viska täringuga endale kink ja otsi pudru seest õnne

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Taanlaste jõulupuid kaunistavad traditsiooniliselt käsitsi valmistatud pabersüdamed ja rahvuslipukestega vanikud.
Taanlaste jõulupuid kaunistavad traditsiooniliselt käsitsi valmistatud pabersüdamed ja rahvuslipukestega vanikud. Foto: shutterstock.com

Tänasel päeval on paratamatu, et jõulumeestel enam eriti palju perest peresse käimist pole. Kahtlemata leitakse pandeemiaolukorraski võimalus, kuidas valge habemega taat ikkagi tuppa lubada, kasvõi uksel temalt koroonatõendit küsides. Ent tõenäoliselt tuleb leiutada muid viise, kuidas jagada kingipakke ka jõulumehe abita. Üks moodus salmilugemiseta kingitust lunastada on kingipakimäng. See on Taanis levinud komme.

Kingipakimänguks läheb tarvis loomulikult kingitusi, mängijaid, täringut ja ajavõtjat. Viimaseks sobib hästi nutitelefon, mis helisignaaliga õigel hetkel mängu lõppenuks kuulutab.

Mängu kulg on iseenesest väga lihtne ja keskeltläbi poole tunni jooksul saab kõvasti naerda, ehk ka pettuda ja veidi moepärast solvudagi. Lõpptulemusena on võitjad kõik. Pakimängu mängimiseks läheb tarvis suuremat seltskonda, näiteks kümmekonda inimest – seega ideaalne meelelahutus jõuluõhtul, kui perekonniti kokku tullakse. Vähemate mängijate puhul kaob lihtsalt selle võlu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles