Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Pühapäeval kogunes maakonna spordirahvas Särevere mõisasse, kus Järvamaa spordiliit ja kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp tunnustasid läinud aasta parimaid. Aasta sporditäht selgus rahvahääletusega, kus valida oli nelja kandidaadi vahel. Oma hääle andis 292 inimest. Pea pooled hääled (42,5%) napsas endale kergejõustiklane Marelle Kleemeier. Talle järgnesid vibulaskur Robin Jäätma (27,7%), autosportlased David Sultanjants ja Siim Oja (18,2%) ning laskesuusatajast orienteeruja Mehis Udam (11,6%).

* Kui esialgu ennustati, et see nädal, mil õpilased pärast vaheaega kooli lähevad, vallandab Eestis suurema koroonalaine, pole Järvamaal õpilased haigestumist suurendanud ja üheski maakonna koolis pole koldeid tuvastatud.

* Kui 2020. aasta alguses sai päästeamet eelnevat aastat kokku võttes tõdeda, et Järvamaa jäi 2019. aastal nii tule- kui ka uppu­missurmadega nulliringile, siis 2020. aasta tõi Järvamaa jälle kaardile. Seda mitte nii positiivse poole pealt: tules jättis oma elu kaks inimest ja kaks inimest hukkus veeõnnetuses. Paraku tõi ka 2021. aasta lisa, sest uppus kaks inimest ja tules kaotas elu üks inimene.

* Eesti orhideekaitse klubi valis käesoleva aasta orhideeks balti sõrmkäpa (Dactylorhiza majalis subsp. baltica), mida võib kohata mitmel pool Järvamaal, kui madalamates paikades looduses ringi liikuda. Eesti orhideekaitse klubi liikme Ester Valdvee kogemus ütleb, et aasta orhideeks valitud liik on laialt levinud ka Järvamaal ja asustab sekundaarseid biotoope nagu karjäärid. «Näiteks olen teda leidnud Roosna-Allikul tehisjärve ümber ja Mägede karjääris. Muidugi on teda ka sooservades, näiteks Kodru rabas Palgissaart ümbritsevas soos ning Rava tammiku äärses soos ja tammikus,» täpsustas ta.

* Eelmisel neljapäeval edastas Türi vallavalitsus volikogule valla tänavuse eelarve eelnõu, mida on mõningal määral parandatud. Türi vallavanem Ele Enn ütles, et võrreldes volikogus tagasi lükatud eelarveprojektiga on nüüd esitatus tehtud parandusi. Ennu selgitusel oli praeguselt opositsioonilt saadud eelnõu järgi eelarve miinuses 2,3 miljoni euroga, aga nüüd on 1,6 miljoni euroga.

* Möödunud nädalal tähistas Väätsa lasteaed Paikäpp 35. sünnipäeva, mille puhul täitus ka ammune igatsus: lasteaed sai endale oma lipu. Et unistusele mõne sammu lähemale jõuda, kuulutas lasteaed eelmiste jõulude eel välja annetuskampaania, et lipu soetuseks heategijate abiga raha kokku saada.

* Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) Järvamaa piirkonna juhatus esitas erakonna esimehe kandidaadiks riigikogu liikme Lauri Läänemetsa. SDE Järvamaa piirkonna aseesimees Margus Nurmik ütles, et erakond peab valiku tegemisel lähtuma eelkõige sellest, kummal kandidaadil on tugevam platvorm muutusteks ja meeskond nende elluviimiseks. «Järvamaa ja Eesti tervikuna vajab majandus- ja töösuhete ebavõrdsuse vähendamist ning Eesti piirkondade tasakaalustatumat arengut,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles