Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Nii mõnigi kogudus muretseb liiga suure elektriarve pärast. Keeruliseks teeb olukorra see, et usulised ühendused sõltuvad suuresti annetustest ja toetustest ning koroonapandeemia on piiranud neidki võimalusi. Näiteks kontsertide korraldamist, mis aitab kogudustel sissetulekut suurendada. Järva praost ja Järva-Jaani koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder ütles, et detsembrikuu arve oli Järva-Jaani kogudusele šokk. «See oli lausa neli korda tavalisest suurem,» täpsustas ta.

* Politseiteadetest võime iga päev lugeda, mitu narko- ja alkoholi tarvitamise tunnustega mootorsõidukijuhti eelmisel päeval Eestis tabati. Kui alkoholijoobe tuvastamise protseduuridega on autojuhid hästi kursis, siis seda, kuidas tuvastab politseinik reidi käigus narkojoovet, ei tea naljalt keegi. Ei teata sedagi, et narkojoove võib tekkida ka teatud ravimite tarvitamisest.

* Paides Pärnu tänavas asuva elektriküttel oleva veetornelamu elanikud pidid detsembrikuu elektri eest maksma tavapärasest umbkaudu kaks korda rohkem. Paide ainsa kõrghoone ja kogu maakonna suurima maja elanikele oli suur elektrikulu küll ehmatus, kuid väga hulluks nad olukorda ei pea. Majas elav Rein Oselin ütles, et detsembri arve oli võrreldes aastataguse ajaga kaks korda suurem.

* Aasta esimesel nädalal Kohtla-Järvel automaatjaama avanud Terminal Oil on käesoleva aasta plaanidesse mahutanud veel vähemalt viies Eestimaa nurgas esinduse avamise. Need plaanid puudutavad ka Järvamaad: Mäekülas lüüakse selle eesmärgiga kopp maasse eeloleval suvel.

* Möödunud aasta novembri alguses olid Leedus Medininkai migrandilaagris rahutused, kus vabadusloosungite karjumisest alanud olukord laienes sedavõrd, et piirdeaiad rappusid ja kasutada tuli pisargaasi. Vähesed teavad, et seal viibis ka üks Järvamaa politseinik.

* Järvamaa keskraamatukogu ja Türi raamatukogu kogemus näitab, et vaatamata koroonapandeemiale eelistavad paljud kontaktivabale laenutusele otsesuhtlust kohapeal. Raamatukogudesse tõi inimesi ka COVIDi-tõendite vajadus, sest kõik ei oska kasutada e-teenuseid ega oma printimisvõimalust. Kui Järvamaa keskraamatukogu laenutuste ja külastuste hulk üle-eelmisel aastal oluliselt vähenes, siis eelmisel aastal oli külastusi jälle enam-vähem sama palju kui 2019. aastal. Türi raamatukogu kolis uutesse ruumidesse, mille rahvas kiiresti omaks võttis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles