Kaugelt tulnu kaamerasilm tabas unustatud motiive

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

«Laura, kas vaim on valmis?» küsis Türi ühisgümnaasiumi raamatukoguhoidja ja mittestatsionaarse õppetöö koordinaator Pille Kuulme teisipäeva pärastlõunal Türi kultuurikeskuse fuajees enda kõrval seisvalt pikakasvuliselt neiult. «Valmis!» sai ta vastuseks. Fotonäitus fuajees oli selle kahekõnega avatuks kuulutatud.

Kultuurikeskuse seinad on aastate jooksul kandnud mitut väljapanekut, ent mõnes mõttes oli eile avatud fotonäitus eriline ja esmakordne. Eriline oli see fotode autorile Laura Neidhardtile, kes jõudis Türile eelmisel sügisel Saksamaalt Stuttgardi lähistelt ning alustas vabatahtlikuna Türi ja Paide koolides saksa keele õpetamist. Mitte küll õpetajana, vaid siinsetele saksa keele õpetajatele toeks olles. Juba aastaid fotograafiaga tegelevale Laurale oli see ühtlasi esimene fotonäitus, kus tema looming on kõigile vaadata.

Kuigi 23aastane Laura on Türil olnud peaaegu pool aastat ja kohe sügisel asus ta eesti keelt omandama kooli pakutaval kursusel, suhtleb ta enamasti siiski saksa või inglise keeles. Ent omajagu on eesti keel, mis on keeruline kõigile välismaalastele, temalegi selgeks saanud. Koos Lauraga õpib eesti keelt praegu veel kolm tema kaasmaalast: üks Türi ühisgümnaasiumi vahetusõpilane ja kaks Türi Kodus töötavat vabatahtlikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles