Türi vallavolikogu liige nõuab volikogu esimehelt mainekahju hüvitamist

Tiit Reinberg
Copy
Türi vallavolikogu liige Kadri Paas nõuab Türi vallavolikogu esimehelt Maarja Brauselt 2000 eurot mainekahju tekitamise eest.
Türi vallavolikogu liige Kadri Paas nõuab Türi vallavolikogu esimehelt Maarja Brauselt 2000 eurot mainekahju tekitamise eest. Foto: Dmitri Kotjuh

Valimisliitu Tulevikuvald Türi kuuluv Eesti 200 erakonna liige, Türi volikogu eelarve- ja arenduskomisjoni juht Kadri Paas nõuab Türi vallavolikogu Refomierakonda kuuluvalt esimehelt Maarja Brauselt 2000 eurot valeväidete esitamise eest, millele lisandub 384 eurot õigusabikulu.

Maarja Brause kirjutas Järva Teatajas ilmunud aravmusloos järgmist: «Täna imestan väga ka selle üle, et kas Eesti 200 tõesti soovis niimoodi Järvamaal «turule tulla», et esimese asjana tõmmatakse vesi peale kõigele, mis senini tehtud, ning mõnitatakse inimesi, kes pikalt valda on üles ehitanud. Kui ollakse eri meelt, siis võib tuua välja argumendid, mida ise teeks teistmoodi, ja tegutsema hakata, kuid näiteks Kadri Paasi retoorika on olnud alguses kohe ikkagi korralikult koledate sõnadega pasunasse panna. Täna ründab mind minu endine klassiõde Kadri sellega, et andsin sõjapõgenikule Wiedemanni 1 munitsipaalkorteri võtme, et ta saaks oma kohvrid juba kuhugi maha panna, kuivõrd kortereid oli saada ja lepingu tegemine järgmiseks võimalikuks tööpäevaks kokku lepitud.»

Kadri Paas ütles, et kõnealuses arvamusloos esitab Maarja Brause tema kohta valeväiteid. «Brause on maakonna suurima omavalitsuse volikogu esimees, Türi valla kõige kõrgem ametiisik. Selline inimene peaks mõistma, et kindlas kõneviisis valetamisele järgneb sanktsioon. Tean, et on inimesi, kes kaaluvad samuti kõnealuse artikli tõttu Brausele valeväidete eest nõude esitamist,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles