Pakiautomaat on, sobivat ruumi veel mitte

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Itella Smartpost pakiautomaat
Itella Smartpost pakiautomaat Foto: Arvo Meeks

Türi vallas eelmisel sügisel juhtimistüüri üle võtnud valimisliit kirjutas tegevuskavasse punkti, mida on kolmes omavalitsuse alevikus juba ammu oodatud – pakiautomaatide paigaldus. Pikisilmi on pakiautomaati ootamas Käru elanikud. Kuigi üks postiettevõte on valmis esimesel võimalusel automaadi sinna paigaldama, on see paraku veidi toppama jäänud – puudub selleks sobiv pind.

Käru postipunkti viimane tööpäev oli 2018. aasta 29. detsember ja kuni siiani on seal elavad inimesed saanud postiteenuseid kasutada kas kirjakandja vahendusel, pidanud minema ümberkaudsetesse postiasutustesse või sõitma Türile või Raplasse lähima pakiautomaadi juurde.

2018. aastal põhjendas Omniva jaevõrgu juht Eve Vuks nii Käru kui ka Kabala postipunkti sulgemise otsust sellega, et Omniva pakiautomaaditeenus muutub edaspidi üha kättesaadavamaks ka maapiirkondades. «On näha, et märkimisväärne hulk aktiivseid e-ostlejaid elab just maapiirkondades, kus pakiautomaadist puudust tuntakse. Kuna linnad on meil juba automaatidega tihedalt kaetud, siis edaspidi paigaldame üha enam automaate ka asulatesse, kus pakkide saamine ja saatmine on samuti populaarne,» selgitas Vuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles