Festival meelitab retke ja Metsatölluga

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal Vallimäel lavastunud etenduse «Lauluväe rahvas» üheks peaosaliseks oli laulja Kaire Vilgats (fotol esiplaanil), lisaks temale kaasati etendusse ka kohalikke lauljaid-tantsijaid, kelle abi kavatseb lavastaja Rednar Annus kasutada ka sel korral.
2010. aastal Vallimäel lavastunud etenduse «Lauluväe rahvas» üheks peaosaliseks oli laulja Kaire Vilgats (fotol esiplaanil), lisaks temale kaasati etendusse ka kohalikke lauljaid-tantsijaid, kelle abi kavatseb lavastaja Rednar Annus kasutada ka sel korral. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sihtasutuse Ajakeskus Wittenstein juhatuse liige Ants Hiiemaa sõnas, et 20.–22. aprillini vältava ajaloofestivali avalöök on mööda Nelja Kuninga teed kulgev jalgrattaretk.

"Matk saab alguse Padiselt ja kulgeb läbi eri paikade, sealhulgas Juuru, Varbola, Vahastu, Kuimetsa ja Väätsa,» täpsustas ta. «Rattaretke lõpp-punkt on loomulikult Paides ja retkes osalevad ka neli kuningat.»

21. aprillil on kõik oodatud Paide keskväljakule tavapärasele jürilaadale, ostmise ja müümise kõrval tegutsevad töötoad, näeb mitmesuguseid etteasteid ja muud põnevat.
Samale päevale on plaanitud vaatemänguline niinimetatud näidislahing, kuhu Hiiemaa teada on tulemas kuni sadakond mõõgavõitlejat.


Samal õhtul on Vallimäel suurejooneline kontsertetendus «Jürivägi». Üle-eelmisel sügisel olnud ajaloofestivali ja selle ajal etendunud vabaõhulavastuse «Lauluväe rahvas» siduv teema oli kiviaeg, aga tänavu keskendub see ajale, mida Eesti ajaloos tuntakse orduajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles