Paide linnapea: riik peaks rahvale lähemale tulema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Ivask
Kaido Ivask Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide linnapea Kaido Ivask (IRL) nõustub president Toomas Hendrik Ilvese öelduga, et riik peaks tulema rahvale lähemale.

Ilves tõi oma vabariigi aastapäeva kõnes Paide näiteks selle kohta, kuidas mitmed riigi institutsioonid ei ole Paides esindatud ning Paide inimesed peavad asjaajamisi tegema Pärnus või Tallinnas. "Kui Paide elanikul on asja päästekeskusse, politseiprefektuuri, keskkonnainspektsiooni, ringkonnaprokuratuuri, maakohtusse või maksu- ja tolliametisse, peab ta sõitma Pärnusse," ütles president.


"Kui tal on asja sotsiaalkindlustusametisse, pensioniametisse, keskkonnaametisse või terviseametisse, on tema keskus Tallinnas. Aga maanteeameti ja kaitseväeteenistuse küsimustes on regionaalne kontor hoopis Jõhvis," märkis Ilves ja nentis, et Paidesse on paraku jäänud ainult töötukassa kontor.


"Eks need otsused on juba küllalt ammu tehtud sellises valguses, et Eestis on neli regiooni. Mina leiaks küll, et Kesk-Eesti regioon oleks võinud olla viies või oleks võinud kõik jääda maakonnapõhiseks," kommenteeris Kaido Ivask ERR-i uudisteportaalile.


Ivask märkis, et aja jooksul on tõepoolest riik oma teenustega läinud inimestest eemale. "Teatud toiminguid saab ainult teha regioonikeskustes. Osadel ametitel on siin veel esindused olemas, aga vaid teatud funktsioonidega," kurtis Ivask.


Ta lisas, et tagasi saab neid tuua ainult riik tehes vastavad otsused, ent linnapea jäi selles osas skeptiliseks. "Nüüd, kus kõik otsused on juba riigi poolt tehtud, et tagasi pöörata tähendab see teatud kulusid. Aga loomulikult võiks riik tulla rahvale lähemale tagasi."


Ivask lausus, et veel suurem mure on see, et paljud töökohad läksid samuti regioonikeskustesse. (ERR Uudised)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles