SEB koolisaadikute rahatarkuse tundides osales üle 2600 õpilase

Järva Teataja
Copy
Tallinn, SEB
Tallinn, SEB Foto: Claire Peinar / Postimees

SEB Koolisaadikute programmi teise lennu lõpetas 25 noort. Seitse kuud kestnud unikaalse arenguprogrammi vältel läbisid noored finantskirjaoskuse koolituste sarja ja andsid kokku üle 140 rahatarkuse tunni, mis jõudsid enam kui 2600 õpilaseni üle kogu Eesti.

„Koolisaadikute programmi raames saime pakkuda tublidele ja hakkajatele noortele võimalust saada esmane ja sealjuures rahvusvaheline kogemus finantsmaailmas, läbida põhjalik rahatarkuse koolituste sari ja oma teadmisi kaasõpilastega jagada ning koostöös panustada laiemalt finantskirjaoskuse parandamisse,“ kommenteeris SEB eraklientide segmendi müügijuht ja SEB Koolisaadikute programmi projektijuht Victoria Saard.

Initsiatiivi eesmärgiks oli jagada rahatarkust noortelt noortele. Programmis osalesid 9. kuni 12. klassi õpilased. Seitse kuud kestnud programmi jooksul koolitati saadikuid muuhulgas eelarve planeerimise, säästmise, investeerimise, ettevõtluse ning jätkusuutlikkuse teemadel. Lisaks toimusid koolisaadikutele õpitoad, mis rääkisid edukast avalikust esinemisest, sotsiaalmeediast, isikliku brändi loomisest ning teenuse disainist, et paremini end finantsteadmiste jagamiseks ette valmistada. Programmi vältel said koolisaadikud kätt proovida ka raha paigutamises, osaledes investeerimise mängus.

Eestis andsid koolisaadikud üle 140 rahatarkuse tunni, kus osales kokku üle 2600 õpilase. Noortele olid nende isiklikul arenguteel SEB poolt toeks personaalsed mentorid, kes toetasid koolisaadikuid kogu programmi vältel ning aitasid neil jõuda programmis seatud individuaalsete eesmärkideni.

„Sain juurde palju uusi teadmisi rahaasjade korraldamisest, näiteks kuidas koostada eelarvet ning alustada investeerimisega. Kuid kõige tähtsam oli ikkagi avaliku esinemise oskuse arendamine. Saime programmi jooksul palju praktikat ning mentorid olid suureks toeks, mille üle on mul väga hea meel,“ kirjeldas oma kogemust koolisaadikute programmi läbinud Helena Villand.

„Mulle isiklikult meeldis, et kõik said endale oma mentori. Minul oli mentoriga hea klapp ning ta oli mulle suureks toeks. Sooviksin tulevikus kindlasti tulla ka SEB panka praktikale ja programm aitas selleks vundamenti ehitada,“ lisas Villand.

„Ma soovitan kindlasti kõigil, keda huvitavad panganduse teemad, sügisel programmi kandideerida. Selle programmiga saab korraliku põhja alla investeerimise, eelarve koostamise, palkade ja laiemalt rahaasjade korraldamisega seotud teemadel. Esimese koolitusega, mille ma ise läbi viisin, oli mulle toeks mentor, mis andis juurde enesekindlust,“ rääkis oma kogemusest koolisaadik Alver Järv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles