Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Kaksteist etendust kahel päeval – see on midagi, mida Paides sageli ei näe. Ja mis saaks olla veel mugavam, kui teatrid laotavad end laiali otse koduõuele ning inimesed vaatavad etendusi lausa koduaknalt või -rõdult. Paide muusika- ja teatrimaja näitas, et kui viia kultuur inimestele sõna otseses mõttes koju kätte, siis tulevad nad meeleldi seda nautima.

Harrastusteatrite Paide linna kortermajade õuedel antud etendused läksid nii-öelda täissaalile. Istumiskohad olid kõik täis ning inimesed nautisid vaatemängu ka piknikutekkidelt ja püsti seistes.

*Paides Pikal tänaval käib viimase lihvi andmine kõnniteedele, tehakse haljastustöid, paigaldatakse liikluskorraldusmärke ja joonitakse tänavat. Pika tänava ehitusele on Paide linnavalitsuse linnamajandusosakonna juhataja Mait Grigorjevi ütlust mööda lootust joon alla tõmmata nädala lõpuks.

Mõni väiksem töö võib siiski jääda hiljemaks, kuid Grigorjevi meelest ei mõjuta need enam kuidagi tänava üldolukorda ega sellel liiklemist. Näiteks võib olla tarvis istutada mõni puu või paigaldada prügikaste, teha majade soklite parandusi.

Pikk tänav on koos kõnniteedega nüüdisajastatud kogu ulatuses. Tööd algasid juba eelmisel suvel, kuid need pole hõlmanud üksnes tänava ehitust. Kõigepealt tegi AS Paide Vesi tellitud kaevetöid ja korrastas sademevee ärajuhtimise süsteemi, samuti on paigaldatud uus vee- ja kanalisatsioonitorustik ning küttetorustik. «Kuna kaevetööd tuli tänaval nagunii ette võtta, oli mõistlik tegevus ühitada,» sõnas Grigorjev, lisades, et kõik need tööd olid siiski omavahel seotud. Näiteks arvestati tee ümberehitusel vajadusega juhtida sademevesi eemale tänavaäärsete kinnistute hoonete vundamentidest. See tähendas juba projekteerimisel ja hiljem ehitamisel selliseid teekaldeid, mis võimaldaksid veel kaevudesse jõuda.

*Pühapäeval askeldas isakaru Tallinna–Tartu maantee ääres umbes 20 kilomeetrit Mäost Tallinna poole ja sõi rahumeeli õitsenud võilillede varsi, mida oli teeäärses kraavis rohkesti.

Kümned autod peatusid ja üldjuhul filmiti turjaka karu tegevust allalastud aknast. Mõni seadis sammud teepervele ja vaatas karu tegevust 10–15 meetri kauguselt ja seda isegi koos lastega.

Riigi infotelefonilt teatati, et see karu askeldab teepervedel Mäo ja Tallinna vahel juba teist nädalat. Jahimehed on püüdnud teda peletada, kuid siiani edutult. Lopsakad võililled ja muu mahlakas toidukraam on ilmselt väga köitev. Mine tea, kui ta selle toidulaua juurest eemale aetakse, võib ta ju mõne mesiniku tarud üles leida.

*Orienteerumishooaja esimesed Eesti meistrimedalid jagati välja Värska lähistel Korela maastikul lühirajal ja teateorienteerumises.

Paul Poopuu orienteerumisklubist JOKA sõnas, et jooksu ja nähtavuse poolest hea, samas põnevate ja mitmekülgsete pinnavormidega maastik pakkus nauditavat elamust 400 orienteerujale, nende hulgas ka paarkümnele JOKA sportlasele. Eriti heas hoos olid seekord naisorienteerujad, kes tõid Järvamaale viis medalit.

*Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Toomas Tammik korraldas vastuvõtu olümpiaadivõitjatele ja nende juhendajatele.

Kutse sai 35 õpilast ja 33 juhendajat 12 koolist. Tänuürituse kutse läks neile õpilastele, kes olid kogunud piirkondlikul olümpiaadil vähemalt pool maksimumpunktidest. Tänukirja väärisid ka olümpiaadide lõppvoorus I–V kohale tulnud.

Enim tänukirju ulatati vastuvõtul Türi ühisgümnaasiumi abituriendile Kai-Melli Kaptenile, kel on neli võitu maakonnast, võistkondlik esikoht üleeestiliselt eesti kirjanduse olümpiaadilt, esimene-teine koht majandusolümpiaadilt ja neljas koht ajalooolümpiaadilt.

Edukaimaks õpetajaks osutus Piret Ohu, kelle juhendusel võitis viis õpilast olümpiaadidel esikoha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles