Koeru hooldekeskuse töötajad noppisid kutsevõistlustelt võidu

Järva Teataja
Copy
Foto: SA Koeru Hooldekeskus

7. juulil toimusid Aegviidus Nelijärve puhkekeskuses üle-eestilised VI hooldustöötajate kutsevõistlused. Kutsevõistluste eestvedajaks on Eesti Sotsiaalasutuste Juhtide Nõukoda ja seekordseks korraldajaks oli eelmiste võistluste võitja Koeru hooldekeskus.

Ka tänavune võistlus kulges Koeru Hooldekeskuse jaoks edukalt. Individuaalvõistluses saavutas Moonika Allmere 2. ja Taimi Oja 3. koha, meeskondlikult jagati võrdsete punktidega esikohta Benita Koduga. Osalejatel tuli lahendada kaks ülesannet: üks individuaalselt ning teine meeskondlikult.

Esimeses ülesandes tuli võistlejatel riietuda isikukaitsevahenditesse nii nagu nad siseneksid COVID-19 viirushaige patsiendi palatisse. Mänguliselt tuli läbida kaks tsooni, nö „puhas tsoon“ ja „kontaktsete tsoon“. Kohtunikud jälgisid hoolega, kas hooldustöötaja teeb toimingud õiges järjekorras ning kas isikukaitsevahendite kasutamine toimub nõuete kohaselt. Teises ülesandes moodustati kaheliikmelised võistkonnad, kus tuli lahendada kirjalik test teemal “Dementsusega isiku hooldus”. Test koosnes nii avatud kui ka valikvastustega küsimustest. Näiteks tuli leida vastused küsimustele, kuidas ja mil viisil suhelda äreva dementsusega inimesega? ja millele mõelda, kui klient on motoorselt rahutu ja samas kõnetu? Võistlejatel ei olnud abivahendite kasutamine lubatud, kuid samas oli neil piiramatu aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles