Maakonnahaiglat ootavad ees reformituuled

Järva Teataja
Copy
Järvamaa haigla isolatsioonipalatid koroonaosakonnas seisavad praegu tühjalt ning loodetavasti see nii ka jääb. Siis saab voodikohad peagi üle anda plaanilise ravi vajajatele.
Järvamaa haigla isolatsioonipalatid koroonaosakonnas seisavad praegu tühjalt ning loodetavasti see nii ka jääb. Siis saab voodikohad peagi üle anda plaanilise ravi vajajatele. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti haiglavõrku analüüsinud eksperdid soovitavad hakata piirama väiksemates maakonnahaiglates aktiivravi ning tõsta kiirabi võimekust, et tõsisemate hädadega patsiendid jõuaksid õigeaegselt suurematesse haiglatesse ravile.

ERRi uudisteportaal kirjutab, et Eestis haiglahooneid jagub, aga napib nii patsiente kui arste. Suurem on see probleem Jõgeva, Valga, Põlva, Lääne- ja Järvamaa haiglates, mille teeninduspiirkonnas elab alla 20 000 inimese.

"Kui me vaatame, analüüsisime, kui palju inimesi valve ajal pöörduvad nendesse haiglatesse, siis see on vaevalt 10, 15, 20 inimest. Kui me peame hoidma seal valves neli spetsialisti pluss kogu meeskonna, siis tundub, et see ei ole väga otstarbekas," rääkis haiglavõrgu arengukava koostaja Jaanus Pikani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles