Järgmine vastane on võidetav, sealt edasi tuleb võimatu missioon

Rauno Uusleer
, suvereporter
Copy
Ararat-Armenia on vaatamata oma lühikesele ajaloole Armeenia üks tugevamaid klubisid.
Ararat-Armenia on vaatamata oma lühikesele ajaloole Armeenia üks tugevamaid klubisid. Foto: Armeenia jalgpalli föderatsioon

Eelmisel neljapäeval olime kõik tunnistajaks ajaloolisele hetkele, mil Paide linnameeskond pääses konverentsiliigas esimest korda teise eelvooru. Kurbade nägudega saadeti bussi peale Gruusia suurklubi Dinamo Tbilisi. Uues ringis on Paide vastane Armeeniast pärit FC Ararat-Armenia.

Tegu on kahekordse Armeenia meistri ja ühekordse karikavõitjaga. Klubi asub Jerevani linnas, kus elab üle miljoni inimese. Klubi loodi 2017. aastal FC Avan Academy põhjal ja selle rajaja oli kohalik ärimees Ruben Hayrapetyan, kes otsustas väga edukaks osutunud akadeemia põhjal luua klubi, mis lööks läbi nii kohalikus kõrgliigas kui ka Euroopas.

Muljet avaldavalt suutis klubi juba kahel esimesel kõrgliiga hooajal võita riigi meistritiitli. 2020–2021 hooajal saavutati teine koht. Sama uhke on ka klubi Euroopas mängitud mängude ajalugu. Eurosarja teisel aastal jõuti        UEFA Euroopa liiga väljalangemismängudesse. Teel sinna alistati nii Gibraltari klubi Lincoln Red Imps kui ka Gruusia klubi Saburtalo Tbilisi. Sealt edasi ei jõutud. Järgmisel aastal saadi taas Euroopa liiga väljalangemismängu, kus tunnistati aga Serbia klubi Belgradi Crvena Zvezda paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles