Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järvamaal on 13 kaugküttepiirkonda. Käibemaksu arvestamata on kõige odavam toasoe Koerus – 51 euot MWh ja kõige kallim Türi-Allikul – 110 eurot. Kui väljas pakane paukuma hakkab, pole suure tõenäosusega palju neid kohti, kus toasooja hind jääb alla saja euro. Kohalikule omavalitsusele kuuluv AS Järva Haldus varustab toasoojaga Aravete, Imavere, Järva-Jaani ja Koeru piirkonda. Ettevõtte juht Andreas Sapas tunnistab, et seniste hindadega nad uuele kütteperioodile vastu minna ei saa, sest ükskõik, kas kütta katelt graanulite, hakkepuidu või põlevkiviõliga, nende kõigi hind on läbi teinud peadpööritava tõusu.

* Ameerika noored ei vali suvise reisi sihtriigiks Eestit just sageli, aga need, kelle soontes voolab kas või kübegi eestlase verd, tahtsid sel suvel oma juurte kohta rohkem teada ning tulid Järvamaale Valgmale keelekümbluslaagrisse. Laagri korraldajad rabasid neid ägedate ja meeldejäävate ettevõtmistega ning kutsusid esinema isegi popräppari Nublu.

* Enne Paide linnameeskonna ajaloolist eurosarja kohtumist Belgia suurklubi Brüsseli Anderlechtiga, kel vitriinis ette näidata 34 kodumaa meistritiitlit, arutlesid jalgpallisõbrad tõsimeeli, kui suure sauna paidelased saavad. Kes pakkus 0 : 4, kes 0 : 6, mõni julges liialdades kaotusnumbreid isegi duubeldada. Teisiti ei osatudki mõelda, sest vastaste kalleima mängija Fabio Silva väärtus jalgpalliturul on 15 miljonit, samas kui Paide linnameeskonna koguväärtus on 3,57 miljonit. Aga piinlik kaotus jäi ära, pigem kaotati väärikalt 0 : 2.

* Järva- ja Pärnumaa piiril Samliku külas koos abikaasa Raidoga leiba-saia valmistav Eva Soosaar kuulis ajakirjanikult, et nende seemneleib võitis talutoidu konkursil parima pagaritoote kategoorias esikoha. «Väga vahva, tore!» rõõmustas ta. Konkursil osales Samliku Pekker veel ka hapusaia, võise kuklisaia ja mesise rukkileivaga. Küpsetamine sai alguse sellest, et Eva Soosaarele ei sobi pärmitainatooted ja et neile alternatiivi leida, hakati ise kääritatud tainast saia valmistama.

* Eelmistel valimistel Türil ühe tugevaima poliitdebüüdi teinud Sten Perillus on lisaks kõigele ka tipptasemel võrkpallur. Pärast kolme aastat Tallinna tehnikaülikooli klubi värvide kandmist saab Perilluse uueks koduklubiks värskelt loodud Barrus Võru VK. Sten Perillus tunnistab, et otsus ei tulnud just kõige lihtsamalt. «Otsus tuli keeruliselt. Pakkumisi sain tegelikult igast Eesti nurgast ja ka välismaalt. Tavaliselt olen aprillikuus oma järgmise hooaja klubiga kokkulepped ära teinud, aga nüüd põhimõtteliselt alles juuli lõpus said asjad ametlikult selgeks.»

* Teisipäeval teatas Türi lasteaed, et nende mänguväljak ja kõrvalhooned on sattunud rünnaku alla. Mänguasju küll lõhutud ei olnud, kuid laamendati selle eest väga palju. Lasteaia direktor Triin Kaljur tunnistab, et tegemist on äärmiselt kahetsusväärse teoga, mis ei juhtunud kahjuks esimest korda. «Tõsi on see, et paar korda on viimasel ajal käidud. Kõik, mis on õues, on oma kohta vahetanud ja mitte meeldivalt,» rääkis ta. «Otseselt ei saa ütelda, et meil mänguväljakuid just lõhutud oleks, kuid on üks plastmaja, mille uksi oleme küll puu otsast leidnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles