Erakondade reitingud: Nädalaga kaotas toetust Reformierakond

Järva Teataja
Copy
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 33,5%, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 21,8%, ja Keskerakonda 16,3% valimisõiguslikest kodanikest.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 25. juulist 22. augustini ning kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti Vabariigi kodanikku.

Reformierakonna toetus on ühe protsendipunkti võrra madalam kui nädal tagasi. EKRE toetus on hetkel kahe protsendipunkti võrra kõrgem, kui augusti alguses ning kahte kõige populaarsemat erakonda lahutab praegu 11,7 protsendipunkti. Keskerakonna toetus on viimased neli nädalat püsinud 16% juures.

Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (9,1%), Sotsiaaldemokraatlik Erakond (8,3%) ning Isamaa (8%).

Kolm järgmist erakonda on viimastel nädalatel omavahel pidevalt reitingutabelis kohti vahetanud ning viimaste tulemuste põhjal on Eesti 200 taas möödunud Isamaast ja SDE-st ning on hetkel populaarsuselt neljandal kohal.

Parempoolseid on olnud võimalik küsitluses valida ainult viimasel nädalal ning seega kajastub uue erakonna toetus koondtulemustes alles kolme nädala pärast. Ühe nädala tulemuste põhjal (valim 1000) on Parempoolsete toetus hetkel 0,9%.

Koalitsioonierakondi toetab kokku 49,8% ja opositsioonierakondi 38,1% vastajatest. Esimest korda pärast Kaja Kallase teise valitsuse ametisse astumist jääb koalitsioonierakondade summaarne toetus allapoole 50% piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles