Mitmed Järvamaa raamatukogud sulgevad uksed

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Järva vallavolikogu muutis augustis vallaraamatukogu põhimäärust – jäävad Ahula, Albu, Ambla, Aravete, Imavere, Järva-Jaani, Koeru, Koigi, Peetri ja Päinurme raamatukogud ning raamatukogubuss Krõõt. Viis raamatukogu sulgevad uksed.

Abivallavanem Tiina Oraste selgitas volinikele, et hetkel pakuvad Järva vallas raamatukoguteenust 15 raamatukogu ja raamatukogubuss. Raamatukogud, mille kasutamine järk-järgult väheneb, on Ervita, Karinu, Käsukonna, Käravete ja Vao raamatukogu. Põhjuseks on vähenev rahvaarv piirkonnas, eakam lugeja külastab raamatukogu aina harvem ja lapsed ning noored on seotud juba kooliga samas majas asuva raamatukoguga. Kõikides mainitud piirkondades asub lähim suurem raamatukogu 4–6 kilomeetri kaugusel. Olukorras, kus elanikud saavad oma igapäevaseid teenuseid kätte lähimas ja suuremas keskuses, jääb sellest tulenevalt väiksemaks ka kohaliku külaraamatukogu kasutamine.

Paraku ei räägi nende raamatukogude kasuks ka nende seisukord. Hooned ja ruumid ei vasta tänapäevastele tingimustele, seda nii lugejate kui ka töötajate seisukohast. Kõigis viies piirkonnas toimusid ka kevadsuvel koosolekud kohalike elanikega ja nad mõistsid probleemi. Raamatukoguteenust Ervita, Karinu, Käsukonna, Käravete ja Vao piirkonnas hakkab pakkuma raamatukogubuss vastavalt graafikule.

Lisainfo!

Ervita, Karinu, Käsukonna, Käravete raamatukogud suletakse 1. novembril 2022 ja Vao raamatukogu töötab veel selle aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles