Muusikapäeva programm jääb tagasihoidlikuks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Rahvusvaheline muusikapäev on algatatud 1975. aastal ja seda tähistatakse üle maailma 1. oktoobril.
Rahvusvaheline muusikapäev on algatatud 1975. aastal ja seda tähistatakse üle maailma 1. oktoobril. Foto: Kaido Otsing

1. oktoobril tähistame rahvusvahelist muusikapäeva ning üle Eesti on sellel puhul üllatuskontserte tänavatel ja kaubanduskeskustes, tuntud muusikud astuvad üles rahvamajades, muusikakoolides ja suurtel kontserdilavadel. Kui eelnevatel aastatel on muusikapäeva programm toonud hulgaliselt elamusi ka Järvamaale, siis tänavu jääb see üsna tagasihoidlikuks.

Muusikapäeva programmijuht Kaisa Lõhmus sõnas, et kuni käesoleva nädala teisipäevani oli tõepoolest muusikapäeva programmi tutvustaval kodulehel, kus on avalikustatud kõik sel päeval Eestis korraldatavad muusikaüritused, Järvamaa valgeks laiguks. «Ent just saime info, et 1. oktoobril kell 11 esinevad Paide muusika- ja teatrimajas muusikastuudio ning Paide muusikakooli õpilased ja õpetajad,» andis ta teada.

Rahvusvaheline muusikapäev on algatatud 1975. aastal ja seda tähistatakse üle maailma 1. oktoobril. Eesti muusikanõukogu korraldab sel puhul 2013. aastast tasuta kontserte, mil kõlab ühel päeval elav muusika üle Eesti. Kontsertidel saab vahetuid muusikaelamusi ja tutvustatakse muusikuid. Kontserdiprogramm kutsub märkama muusika rolli ja olulisust meie igapäevaelus. Muusika kõlab sel päeval kontserdisaalides Narvast Kuressaareni. Päeva sündmused kulmineeruvad muusikapreemiate õhtuse tseremooniaga, kus Eesti kultuurkapital ja muusikanõukogu tunnustavad muusikuid. Tänavune muusikapreemiate gala algab 1. oktoobril kell 19 Viimsi Artiumis ja sellest teeb otseülekande ETV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles