Remonditud tänavat saab imetleda erilisel pingil istudes

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Türil tänavu suvel põhjaliku remondi läbinud Vabriku puiesteel on nüüd peal värske asfaltkate ning varem kitsukese tänava serval kõndima pidanud jalakäijatel ja ratturitel on nüüd kasutada ka kergliiklustee. Vastremonditud tänava ääres on aga juures üks pilgupüüdja – erilise kujuga istepink.

Kerakujuline istepink on juba kohalike tähelepanu püüdnud ja Türi Halduse juhi Elari Hiisi sõnul oli see ka eesmärk. „See on pink nimega Kera. Tänava projektis oli sinna ette nähtud üks pink ka, mul oli võimlaus valida ja mõtlesin et saagu sinna üks kera,” tutvustas Hiis. Tema hinnangul paistab kerakujuline iste tänava taustal hästi välja ja jääb möödujatele kenasti silma. Betoonist valmistatud pingi istumisosa on puitmaterjaliga kaetud ning värvitud kollaseks. „See sobib ka linna teiste pinkidega,” selgitas Hiis, vihjates linnapildis olevatele rohelistes ja kollastes toonides istepinkidele. Kerakujuline pink on valmistatud OÜs Kiili Betoon ning maksis ligi 800 eurot.

Hiis märkis veel, et piduliku lindilõikamistseremooniaga tänava rekonstrueerimistöid lõppenuks kuulutada pole plaanis. Nädala alguses oli maha joonistamata veel teemärgistusjooned. Töö saab Elari Hiisi selgitusel tehtud siis, kui ilmaolud selleks sobilikud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles