Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Möödunud nädalal kehtestas konkurentsiamet alates 1. novembrist Türi kaugküttevõrgus soojusenergia piirhinnaks 80,69 eurot megavatt-tund, millele lisandub käibemaks. Seni maksis Türil toasooja megavatt-tund 59,75 eurot. Paides hakkab toasoe järgmisest kuust maksma veelgi rohkem. 1. novembrist on maakonnakeskuses uus hind 88,17 eurot megavatt-tund, millele samuti lisandub käibemaks. Varem maksis toasoe 62,59 eurot megavatt-tund. «Siseneme kütteperioodi ajal, mil Euroopa energiakandjate hinnad on erakordselt kõrged. Paratamatult mõjutab see kaugküttehindu nii Eestis kui ka lähiriikides,» lausus Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasik.

* Kolmapäeval tähistati üle Eesti haridusasutustes õpetajate päeva, nii oli see ka Imavere põhikoolis. Hommikul oli aktus, koolipäev oli tavapärasest veidi erilisem, sest õpetajad said õpetamisest natuke puhata ja õpilased võtsid ajutiselt nende töö üle. Veel erilisemaks muutus Imavere koolis päev aga sel hetkel, kui direktor Tiina Lohur kutsus kolleegid kokku ja teatas, et on otsustanud vastu võtta uue proovikivi ning paneb peatselt Imaveres ameti maha ja asub ametisse Türi põhikooli eesotsas.

* Neljapäeva õhtupoolikul ootab Paide ujumisklubi treener Kristi Rohtla huvilisi Paide ujulas, et üle mitme aasta käima panna täiskasvanute ujumistunnid. Oodatud on kõik, kes soovivad oma ujumisoskust parandada, algaja tasemelt edasi liikuda või lihtsalt veega sõbraks saada. Kristi Rohtla ütles, et eelnenud aastatel olid ujumistunnid üsna menukad. «Vahepealsetel koroonaaastatel oli paus, kuid nüüd hakkas üks ja teine uurima, kas oleks võimalik asjatundja näpunäidete järgi jälle ujumist õppida või end paremaks treenida,» lausus ta.

* Türi valla juhid on kevadest peale vaaginud Retla-Kabala kooli Oisu õppehoone ümberehitust ning ühtlasi võimalust viia kool ja lasteaed ühe katuse alla. Praegu on arhitektil valminud ettepanekud ruumilahenduse kohta. Ümberkorraldust on tutvustatud nii lastevanematele kui ka õpetajatele ja töötajatele. Türi vallavanem Ele Enn sõnas, et lõplikku otsust, millisel määral hoonet uuendada, veel ei ole ja ees seisab eelprojekti koostamine. Ennu hinnangul vajab koolihoone põhjalikku renoveerimist, mille käigus tuleb see muuta energiatõhusamaks.

* Paide teatri eelviimase uuslavastuse «Übermensch» esietendus tervitas eelmise reede õhtul saali kogunenud publikut tempoka popurriiga, kus mono­tüki ainus osatäitja ja lavastaja ühes isikus Johannes Richard Sepping vihtus sissejuhatuseks tempokat tantsu. Publikul oli mitu minutit aega kaaluda, kui palju silutud väljanägemisega graatsiliselt tantsu vihtuvas noormehes võiks olla Übermensch’i ehk üliinimlikkust, kui saksakeelset pealkirja maakeelde tõlkida. Näitleja kantud smoking on põlvkondade viisi James Bondi kummardanud kinofännidele kindel semiootiline tunnus, et tegu on elegantse hurmuri ja igast olukorrast väljapääsu leidva surematu üliinimesega. Ent kui pisut tahta norida, siis agent 007 poleks kunagi unustanud tuxedo-ülikonna juurde kanda lakknahast kingi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles