Järvamaa narkoturu «staariks» pürib mitu ainet

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Viimase viie aasta statistika põhjal (2017–2021) on Järvamaal narkosüütegusid registreeritud aastas umbes 40. 17. oktoobri seisuga on maakonnas registreerinud 26 narkosüütegu, millest 19 on väärteomenetlused ja seitse kriminaalmenetlused.

Kesk-Eesti politseijaoskonna menetlusgrupi juht Annela Eesmaa ütles, et aastati moodustavad registreeritud süütegudest suurema osa väärteod. «See tähendab, et inimene on omanud või vahendanud väikest kogust narkootilist või psühhotroopset ainet. Inimest saab sellise teo eest karistada rahatrahvi või arestiga,» selgitas ta. «Suurem osa väärteomenetlustest oleme alustanud väikeses koguses kanepi omamise eest, kuid oleme kätte saanud ka amfetamiini ja metamfetamiini.»

Narkokuritegusid on väärtegudest vähem. «Kriminaalmenetlust alustatakse siis, kui saame kätte narkootilist või psühhotroopset ainet suures koguses,» ütles Eesmaa. «Seaduse järgi loetakse suureks koguseks aine kogust, millest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele. Sellise teo eest on võimalik inimest karistada ühe- kuni kümneaastase vangistusega. Järvamaalt on politsei kätte saanud nii kokaiini, amfetamiini kui ka kanepit.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles