Lapsed saavad end uuel madalseiklusrajal proovile panna

Järva Teataja
Copy
Madalseiklusrada. Pilt on illustratiivne.
Madalseiklusrada. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedest, 21. oktoobrist on kasutamiseks valmis Käsukonna madalseiklusrada.

Raja paigaldas OÜ Falador Tartust, kelle tegemisi tuntakse rohkem Slackline.ee kaudu. Firma juhatuse liikme Heigo-Elmar Vahesaare sõnul hooldavad nad rada veel kaks aastat. „Käime ja pingutame trosse," ütles Vahesaar. Sarnaseid radu on nad teinud 25 ringis, enamuses Lõuna-Eestisse, aga viimasel ajal ka Tallinna erinevate lasteaedade juurde ja Lääne-Virumaale. „Rajal on 32 meetrine trosslaskumine, väiksematele mõeldud atraktsioonid nagu rippsild, aga ka jõudu nõudvaid radu, näiteks ahvirada. Madalseiklusrada on mõeldud igapäevaseks kasutamiseks alla 100-kilostele. Kõige paremini sobib see 5–12aastastele lastele, aga koos vanematega saavad hakkama ka 3–4aastased."

Järva vallavalitsuse arendus-, ehitus- ja planeeringuosakonna juhataja Teele Kuke sõnul maksis rada koos käibemaksuga 17 880 eurot. Toetas Lõuna-Järvamaa Koostöökogu LEADER tegevusgrupp. „Külaselts andis meile teada, mida nad tahavad. Et projekt saaks teoks, aitas palju kaasa piirkonnajuht Kaido Krause," ütles Kukk.

Käsukonna külaseltsi juhatuse liige Svea Randalainen oli rõõmus, et rada sai lõpuks valmis. Raha taotlesid nad kahel aastal kaasavast eelarvest, kuid jäid napilt ilma. „Lapsi, kes rada kasutaksid, on Käsukonnas 15, koolivaheajal, mis just täna algas, aga 30 ringis. Ja tuleb järjest juurde," ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles