Suunamudimine TEMUFI noortelavastuses “U-TUBE”

Järva Teataja
Copy
Foto: Kevin Kohjus

"Kelleks tahad sa saada, kui suureks kasvad?" küsis Friedebert Tuglas väikeselt Illimarilt. "Influenceriks!" Täna, 1.novembril saab Viljandi Pärimusmuusika Aidast alguse ringreis üle Eesti, et tuua noorteni vastvalminud TEMUFI noortelavastus “U-TUBE”.

Noortelavastus "U-TUBE" räägib loo ühest teismelisest neiust, kes unistab influenceriks saamisest. Mikrokuulsuse omandamisest. Mis selle kõigega aga kaasneb? Mõistagi tuntus, raha, glamuur, tasuta riided ja vitamiinijoogid, kuid pealtnäha lillelise elu telgitagustes mäslevad ka küberkiusamine, internetipedofiilia, probleemid igapäevasuhtluses ja depressioon. Lavastus heidab pilgu nendele probleemidele, lähtudes suurte ideedega neiu küsimusest "Kelleks tahan ma saada, kui suureks kasvan?" Lavastaja Peep Maasik toob välja: “Statistikast on selgunud, et 21. sajandi noorte ihaldatuim töökoht on influencer. Aga millega siis tegeleb influencer ehk suunamudija? See on ju unistuste amet, mis ühendab endas üheaegselt režissööri, operaatori, valgustaja, turundus- ja müügijuhi, dramaturgi ja loomulikult ka peaosatäitja ülesanded – kõike seda vastavalt iseenda oskustele ja vajadustele. Pealtnäha tundub vägagi lilleline elu.” Ta lisab: “Vaadates tänapäeva ühiskonda, tuleb sotsiaalmeediast ja sellega kaasnevatest võludest ja valudest rääkida.”

Laval on Kaarel Targo (Must Kast) ja Amanda Hermiine Künnapas (külaline).

Näidendi autor ja lavastaja Peep Maasik, kunstnik Jan-Erik Sarv, helilooja ja muusikaline kujundaja Martin Aulis, videokunstnik Kevin Kohjus, valguskujundaja Peep Maasik, koreograaf Tanel Ting (Kuressaare Teater).

Etendused toimuvad 1.–30. novembril üle Eesti. Etendus on ühes vaatuses ja kestab 1 tund ja 25 minutit. 

Järvamaal on etendus 30. novembril kl 13 Paide muusika- ja teatrimajas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles