Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paides Tööstuse tänava lõpus endise koondise Auto territooriumil asub hulk garaaže. Laupäeva keskpäevast on neist üks avatud kõikidele kunstisõpradele. Kui sellesse garaaži sisse kiigata, siis ei torka sealt silma mõnda remonti vajavat sõidukit, õlitünni ega rehvivirnu, vaid kõik seinad on hoopis täis kunsti. Laupäeval algava kunstinädalavahetuse ajal saab garaažist kauneid maale ka osta. Pärastlõunal kell kaks alustavad kunstioksjonid, kus teoste hinnad hakkavad pihta viiest eurost, aga mõni suuremate mõõtmete või erilisema väärtusega töö on ka veidi kallima alghinnaga.

* Neljapäeva õhtul arutasid Paide linnapea Kulno Klein ning Sargvere ja sealses kandis asuvate külade inimesed, kuidas minna edasi Sargvere keskusehoonega. Klein pakkus välja, et linnavalitsus annab maja rahvale tasuta üle ja iga kuu tuhat eurot selle ülalpidamiseks. Külarahvas oli seda meelt, et maja ülalpidamine peab jääma täielikult linnavalitsuse õlule ja palgata tuleb ka üks inimene.

* Sel nädalal oli Järvamaa kutsehariduskeskuses õppureid tavapärasest rohkem. Omadele lisaks omandasid seal teadmisi Paide Hillar Hanssoo põhikooli õpilased, kes tegid tutvust mitme erialaga. Kooli ligi 60 kaheksanda klassi õpilast õpivad aasta jooksul viis nädalat kutsehariduskeskuses. Igal nädalal teevad nad lähemat tutvust kas maaelu, autonduse, IT-, ehituse või logistika-teeninduse valdkonnaga. Kõik, kes korralikult õppetööst osa võtavad, saavad kevadel oma esimese tähtsama haridust tõendava dokumendi – kutsevaliku õppekava läbimist tõendava lõputunnistuse.

* Annabel Piirma on Paide juurtega tantsija. Ta veedab enamiku oma päevast tantsusaalides treenides või noori õpetades. Alates sel suvel olnud tantsufestivalist «Kuldne karikas» kannab ta Eesti parima tantsija tiitlit.

* Tänavune sügis on toonud Paidest pärit sõjaajaloolasele Peeter Kaasikule tublisti tunnustust alates justiitsminister Lea Danilson-Järgilt augusti lõpus saadud Vabaduse Tammepärja aurahast kuni oktoobris pälvitud Hendrik Sepa nimelise sõjaajaloo artiklipreemiani, mis on valdkonna kõrgeim tunnustus Eestis. Ajaloodoktor Kaasik ütleb intervjuul naerdes, et ta pole põnev inimene ega suur suhtleja, vaid tavaline nohik.

* Alexela kontserdimaja laval selgusid konkurss-festivali «Annetekoda 2022» kolm peapreemiat ja 12 eripreemiat. Esimese peapreemia võitis Paidest pärit õhuakrobaat Deelia Jõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles