Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Kuigi pühapäeval oli Järvamaal justkui tavaline talveilm, juhtus Tallinna–Tartu maantee lühikesel teelõigul Paia ristist Mäekülani ridamisi liiklusõnnetusi. Neist rängimas kaotas kahe auto kokkupõrkes elu 28aastane naine.

* Väätsa rahvamaja ja kohviku imetabaseid jõuluvaateaknaid näeb juba teisipäeva õhtul. Akende ülessättimise põhiaeg jäi aga nädalavahetusse. Vaateakende kujundamise tava üks eestvedajaid, viimane Väätsa vallavanem ja praegune siseminister Lauri Läänemets, oli rahvamaja juures, täpsemalt väliste jõulumajakeste juures tegev ka laupäeval. «Tänavu kaunistame ära vähemalt poolsada akent. Kui lisame rahvamajale pühadekohvik, siis peaks aknaid olema 54,» täpsustas ta.

* Raija Merilä kodugalerii ja Kesk-Eesti kunstnike liit korraldasid nädalavahetusel Paides kaks päeva väldanud kunstiürituse. Kui laupäeval avati suure kunstinädalavahetuse käigus äärelinnas asuva kunstigaraaži uksed, siis pühapäeval olid kõik oodatud külastama Raija Merilä kodugaleriid. Kunstnik Raija Merilä kaasa, omal ajal Soomes suurt kunstigaleriid pidanud Ilkka Porkka ütles, et kunstigaraaži avatundidel käis maale uudistamas paarkümmend inimest. «Paar väiksemat tööd on läinud ka müügiks. Samuti on inimesed tundnud huvi raamimisteenuse vastu,» lausus ta.

* Kui leidus inimesi, kes imestasid, et Paide Teatrikohvik reedeõhtusele Kolumbus Krisi esinemisele reklaami peaaegu ei teinudki, siis sel on oma kindel põhjus. Legendaarse ansambli ülesastumisega õhtu müüdi välja pelgalt suusõnalise reklaamiga. Teatrikohviku peremees Priit Põder selgitas, et mõte bändi esinema kutsuda oli tal juba ammu, lihtsalt vahepealsel ajal ­oli ­koroona ja suvi.

* Naiskodukaitse Järva ringkond tähistas reede õhtul Albu mõisas ringkonna taasloomise 23. aasta­päeva. Peoõhtul jagati ka tunnustusi, nii pälvis Naiskodukaitse keskjuhatuse tänukirja Tiina Silla­, Liiliaristi V klassi teenetemedali Helena Aare ja hõberisti Urmas Kõonurm.

* Laupäeval Võrus peetud kergejõustiku võistlussarja «TV 10 olümpiastarti» esimesel etapil käinud Järvamaa spordinoored pingutasid kõigest väest ja kaks tublimat jõudis ka kuue parima hulka. Need olid Annaliisa Aren nooremate tüdrukute 60 meetri jooksus ja Marilin Põllu vanemate tüdrukute kuulitõukes.

* Eelmisel reedel ja laupäeval võtsid Paide muusika- ja teatrimajas mõõtu maakonna parimad noored lauljad. 64 lauljat võistles viies vanuserühmas. Kohti poolfinaalis ei jagatud, kuid igast vanuserühmast pääses edasi kuus parimat, kes astusid laupäeval üles muusika- ja teatrimaja suurel laval finaalvõistlusel «Laulukaar 2022».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles