Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Nüüd, kus talv on täies hoos, tahavad Järvamaa inimesed teada, kes auto- ja kõnniteed puhtaks teeb. Kõigi kolme omavalitsuse eestkõnelejad rahustavad inimesi lubadusega, et taliteede hooldus on kontrolli all ja korraldatud. Kuna eelmisel aastal oli Paide linna teeolud alla igasugust arvustust, on paljudele linlastele ilmselt uudis, et teehooldaja jääb samaks ka tänavu. Paide abilinnapea Karl Jakobson põhjendab seda asjaoluga, et teehooldaja on teenuse kvaliteeti parandanud.

* Väätsa rahvamaja ja Päikselise kohviku aknad on kuu aega maakonna ühed suurimad turismimagnetid. Nii mõnigi neist juhatab omakorda tee kätte teise huviväärsuse juurde, näiteks Kirna mõisasse, Wittensteini tegevusmuuseumi või Väätsal asuvasse jalgrattamuuseumi.

* Teisipäeval kell 7.44 sai häirekeskuskus teate, et Järva vallas Ahula külas põleb kolmekorruselise maja esimene korrus. Helistaja teatas, et inimesed ei saa välja ja istuvad rõdul. Päästjate kohale jõudes põles sotsiaalmaja korter lahtise leegiga. Päästjad püstitasid tõmb­redeli ning hakkasid inimesi päästma ja kontrollisid ka teised korterid üle.

* Kuigi aiaomanikud on aiatööriistad, sealhulgas oksakäärid juba ammuilma talvekorterisse pannud ja enne kevadet neid sealt välja ei võta, algas paari nädala eest Türi linnas suuremat sorti oksalõikus, mida jagub väiksemate pausidega kuni märtsini. Nimelt on Türi Halduse töömeestel käsil tänavate ääres kasvavate alleepuude vesikasvude lõikamine ja et kevadeks suur töö tehtud oleks, tulebki sellega alustada juba detsembris.

* Järvamaa laulu- ja tantsupeo «Hingesugulane» meeskonnal on valminud helkurripats, mida kõigil peole end kirja pannud kollektiividel on võimalik tellida. Helkuri ostuga toetavad kollektiivid Järvamaa kogukonnafondi Järvamaa laulu- ja tantsupeo sihtkapitali. Peo projekti- ja kunstiline juht Marika Kuusik ütles, et helkuril on oluline tähendus. «Ostes helkurripatsi, teed suurepärase jõulukingituse nii lähedastele, sõpradele, koostööpartneritele kui ka iseendale ning aitad toetada Järvamaa laulu- ja tantsupidu. Ole nähtav ja jõua alati turvaliselt koju!» lausus ta.

* Järvamaa laskuritele on viimased nädalad olnud tegusad. Novembris võistlesid nad Põlvas B-klassi Eesti meistrivõistlustel ning eelmisel nädalavahetusel Sakus Eesti karikavõistlustel ja võistkondlikel meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles