Ajakeskus päästis Järvamaa turismiaasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukrooni ajal sai Ajakeskuses Wittenstein igal korrusel osaleda mõnes töötoas, «tsaariajas» pakkusid slaavi kultuuriseltsi liikmed külastajaile venepäraseid suupisteid ja samovarist teed.
Jõulukrooni ajal sai Ajakeskuses Wittenstein igal korrusel osaleda mõnes töötoas, «tsaariajas» pakkusid slaavi kultuuriseltsi liikmed külastajaile venepäraseid suupisteid ja samovarist teed. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Et huviväärsusi külastanute üldarv möödunud aastal kasvas, on suuresti esimese täisaasta tegutsenud Ajakeskuse Wittenstein teene, sest enamik turismiobjekte lõpetas aasta miinusmärgiga.

Kõige rohkem kasvatas möödunud aastal külastajate arvu oma esimese täisaasta tegutsenud Ajakeskus Wittenstein, kus käis 14 230 inimest.


Sihtasutuse juhatuse liige Ants Hiiemaa tunnistas, et nii suur arv oli tallegi üllatus. «Eelarvet tehes plaanisime 700 inimest kuus ja siis ka paljud ütlesid, et oi, see on üle pingutatud, nii et oli positiivne üllatus,» lausus ta.


Välisturiste käis ajakeskuses pisut alla tuhande, aga ka see on Hiiemaa hinnangul hea tulemus, sest välisturistide külastused jaotusid kolmele suvekuule.
Sel aastal tahab Hiiemaa ajakeskuse külastajate arvu kasvatada 16 000ni.
 

TEAVE

Järvamaa suurimad turismimagnetid 2011. aastal:
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus (33 166 külastust),
Ajakeskus Wittenstein (14 230 külastust),
A. H. Tammsaare muuseum (10 731 külastust).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles