Sargvere keskusehoone suhtes seni täit selgust ei ole

Eva Klaas
, reporter
Copy
Paide linnapea Kulno Klein kohtus läinud aasta detsembri alguses Sargvere külarahvaga, et keskusehoone tuleviku üle arutada.
Paide linnapea Kulno Klein kohtus läinud aasta detsembri alguses Sargvere külarahvaga, et keskusehoone tuleviku üle arutada. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnavalitsus on välja arvutanud, mis läheks umbkaudu maksma Sargvere keskusehoone pidamine juhul, kui sõlmitaks kohaliku kogukonnaga haldusleping esialgu kaheks aastaks MTÜ Sargvere Maakultuuri Edendamise Seltsi (MES) ja Sargvere spordiklubi välja käidud soovide järgi. Variante, mis kohalikule kogukonnale olulisest hoonest edasi saab, on teisigi.

Sargvere keskusehoone teema oli arutusel Paide linnavolikogu jaanuari istungil, kuid infopunktina. Linnapea Kulno Klein tutvustas kalkulatsioone, mis kaasneksid hoone kogukonnale üleandmisega, ja kutsus volinikke arutelule, kuid kas lepinguni jõutakse või läheb käiku mõni muu plaan, see ei ole praegu selge.

Läinud aasta detsembri alguses pakkus Paide linnapea Kulno Klein Sargvere kandi inimestega kohtudes välja, et linnavalitsus annab keskusehoone tasuta kohaliku külaseltsi kasutada ja iga kuu tuhat eurot selle ülalpidamiseks, ning palus kogukonna otsust 15. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles