Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* «Ei, me ei pane uksi kinni ega tee lõpumüüki. Me pole läinud pankrotti,» vastab Anna kaupluse juhataja Laine Hallika peaaegu iga päev inimeste küsimusele kaupluse käekäigu kohta. Kuigi tiheda liiklusega maantee jääb neist eelmisest sügisest eemale, polnud see väikesele maapoele sugugi surmahoop. Teisipäeva lõunaajal seisab Anna poe ukse ees mitu sõidukit ja kaupluses ostleb üllatavalt palju inimesi. On ümbruskonnas tegutsevad töömehed, kes tulevad sinna suppi või hamburgerit sööma, on kohalikud, kes ostavad lehti ja janujooki, ning möödasõitjad, kes haaravad kaasa tassi kohvi ja mõne piruka. «See ongi läbilõige meie põhilistest klientides,» sõnab Hallika heatujuliselt.

* Kuigi «Kevadtorm 2023» Järvamaa tavapärast rahulikku elurütmi suurt ei mõjutanud, on kaitseväe suurõppuse tegelik mõju selline, et meenutusi sellest võib leida ka aastate pärast. Kusjuures jutt ei käi talumeeste «sõdimise» tagajärjel korrastatud teedest või metsatükkidest. Kui kolm aastat tagasi ulatas pioneeripataljon Käru inimestele abikäe ja ehitas kohalikele inimestele elulise tähtsusega silla, siis nüüd oli aeg küps Järva-Jaani inimeste aitamiseks.

* Seoses Paide riigimaja ehituse algusega ootab Tallinna 18 hoones tegutsevaid riigiasutusi ees suurem kolimine asenduspinnale, endisse Järva maavalitsuse majja Rüütli tänavas. Kolimine kestab 31. maist 2. juunini. Alates 5. juunist peaksid kõik riigiasutuste Järvamaa esindused olema valmis inimesi teenindama. Täpsemad vastuvõtuajad soovitab Riigi Kinnisvara aktsiaselts asutuste kodulehekülgedelt enne külastust üle kontrollida. Rüütli tänava majja kolivad Eesti töötukassa, maksu- ja tolliameti, prokuratuuri, tööinspektsiooni, Tallinna vangla ja Pärnu maakohtu esindus. Selles jätkavad tegevust sotsiaalkindlustusamet, keskkonnaamet, rahandusministeerium, Eesti rahvakultuuri keskus ja muinsuskaitseamet. Maa-amet asub alates 1. aprillist aadressil Pärnu 58.

* Eelmise hooaja eel Paide linnameeskonna peatreeneri kohale asunud Karel Voolaid lahkub poolte kokkuleppel ametist, teatas klubi neljapäeval. Järvamaa juurtega Karel Voolaid võttis klubi esindusmeeskonna juhtimise üle 2021. aasta detsembris. Järgnenud hooajal tüüris ta meeskonna esimest korda klubi ajaloos Evald Tipneri karika võidule ja tegi 2022. aasta eurosuvel klubi seni parima tulemuse Euroopa konverentsiliigas, kus meeskond jõudis kolmandasse eelringi. Käesoleva hooaja alguses võitis linnameeskond Karel Voolaiu juhendusel Eesti superkarika.

* Kolmapäeval said Paide Hillar Hanssoo põhikooli IVa ja IVb klassi lapsed tehisjärve ääres teada, mida tuleb teha siis, kui keegi on vees uppumas, ning kuidas ohtlikku olukorda sattumist ennekõike vältida. Paide ujumisklubi treener Kristi Rohtla ütles, et selline suvehooajale eelnev veeohutuskoolitus on Paides esimest korda. «Varem on küll käidud õpilastele koolides veeohutusest rääkimas, kuid sellist näitlikku õppetundi pole varem tehtud,» lausus ta.

* Kuigi võiks eeldada, et mehi toob pubisse tavaliselt kokku ainult külm õlu ja jalgpall ning Paide mehi isegi see mitte, siis nüüd on linna tabanud uus hullus, mis kodust välja ajab – noolemänguhullus. See ei köida ainult kohalikke mehi, vaid ka naisi ja lapsi. Huvi noolemängu, rahvusvahelise nimetusega darts'i vastu on pärast 90ndate tippaega jõudsalt suurenenud ja levib praegu kiiremini kui koroonaviirus.

* Möödunud laupäeval nägid ja kuulsid jalgpallifännid Paide linnameeskonna U21 ja Tallinna FC Flora U21 meeskonna esiliiga mängu otsepildis kommenteerimas kaht Paide noormeest. Kermo Uusleer ja Egert Ninep tegid seda tööd juba kolmandat korda. Iga korraga on nad üha enam sõiduvees: jutt jookseb ja põnevaid üksikasju meekondade kohta pudeneb kui varrukast. Esiliiga mängude ülekandeid vahendab tehniliselt Eesti jalgpalli liit, kuid kommentaatoreid liidul pole. Nii ongi antud kodumängu korraldajatele vabad käed kommentaatoreid otsida. Paide linnameeskond otsiski. Kogu­konnajuht Arto Saar leidis oma kõnega üles veel eelmisel aastal esiliigas paar mängu väravas seisnud Kermo Uusleeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles