Itaallanna imetleb Eesti korras koole

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise keele õpetaja praktikal olev itaallanna Rosa Argentieri oli kuus aastat tagasi Tallinnas vahetusõpilane ning siis võitiski Eesti ta südame. Vahepealsed aastad on Rosa aeg-ajalt unistanud kunagi siia tagasi tulla.
Inglise keele õpetaja praktikal olev itaallanna Rosa Argentieri oli kuus aastat tagasi Tallinnas vahetusõpilane ning siis võitiski Eesti ta südame. Vahepealsed aastad on Rosa aeg-ajalt unistanud kunagi siia tagasi tulla. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sügisest kevadeni on Väätsa põhikoolis inglise keele õpetaja praktikal itaallanna Rosa Argentieri, kellele on õppeaasta Eestis ammuse unistuse täitumine.

Väätsa põhikooli IV klassi poisid Sten-Erik Tuuleveski ja Siim Einassoo kirjutasid tahvlile sõnu eesti ja itaalia keeles. Selles tunnis olid nemad õpetajad.
Õpilane istus klassi viimases pingis ja kirjutas usinalt tahvlilt sõnu maha. Et inglise keele kooliprogramm oli kolmanda veerandi viimaseks nädalaks juba vajalikus mahus läbitud, oli aega võtta tunnis ette midagi muud põnevat.

Nii õpetasidki seekord Sten-Erik ja Siim Itaaliast Väätsale õpetajapraktikale tulnud Rosa Argentierile eesti keelt.
Väätsa põhikooli inglise keele õpetaja Anneli Tumanski sõnas siiski, et sügisest koolis oleval praktikandil on eestikeelsed põhifraasid juba selged.
Küsimusele, mida ta riigikeeles öelda oskab, vastas Rosa selges eesti keeles: «Mina ei räägi eesti keelt.» ja hakkas naerma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles