Priitahtlikud pritsumehed tähistasid juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva-Jaani vanatehnika varjupaik.
Järva-Jaani vanatehnika varjupaik. Foto: Merili Nikkolo

Reedel täitus Eesti ühel vanimal, 113-aastasel Järva-Jaani Tuletõrjeseltsil, kümme aastat lepingulise koostöö algusest päästeteenuse osutamisel. Sel puhul korraldab selts oma liikmetele piduliku vastuvõtu.

Päästeameti Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul on Järva-Jaani tuletõrjeselts üks esimesi riikliku teenistusega päästetöö osutamiseks lepingu sõlminud vabatahtlikke kollektiive. „Koostöö seltsiga on olnud riiklikule päästesüsteemile hea kogemus. Paljuski just sellele kogemusele tuginedes oleme kujundanud tänased vabatahtlike koostööpõhimõtted ja rahastamisalused," selgitas Kaldasaun.

Järva-Jaani vabatahtlike initsiatiivikus ja hea koostöö on Päästeametile andnud julguse üha laiapõhjalisemalt kaasata vabatahtlikke päästetööde teostamisele ja toetamisele.

Järva-Jaani Tuletõrjujate Ühisus loodi juba aastal 1899, selts taasasutati 1998. aastal. Selts tegeleb lisaks tulekahjude kustutamisele ka tuletõrjemuuseum ning vanatehnika varjupaiga pidamisega. Viimases on eksponaate juba 371. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles