Noor uuris eakaaslaste teadmisi hoiustamisest

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse ja Junior Achievment Eesti uurimistööde konkursi «Noored ja raha» võitis Paide gümnaasiumi õpilane Triin Heinaste.

Võidutöös, mille Paide gümnaasiumi XI klassis õppiv Triin Heinaste oli pealkirjastanud «Hoiustamine Paide gümnaasiumi gümnasistide seas», käsitles ta sama kooli õpilaste teadmisi raha hoiustamise viisidest ja seda, kuivõrd seavad noored pikaajalisemaid säästmiseesmärke.
Peale selle testis ta gümnasistide lihtintressi arvutamise oskusi, võrdles põhjalikult hoiustamisvõimalusi Paide pangakontorites ning SEB ja Swedbanki pakutavaid hoiuseid.
Heinastet juhendas majandusõpetaja Elbe Metsatalu.
Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juhataja Anne Sägi ütles, et Triin Heinaste töö oli väga põhjalik ja andis teemast võrdlemisi ammendava ülevaate. «Huvitav oli see, et noorte teadmisi illustreerisid praktilised näited ehk vaadeldi, kas nad oskavad arvutada intressi,» lausus ta. «Mõtlemapanev oli tõsiasi, et vaid umbkaudu pool vastanuist oskas intressiülesande õigesti lahendada.»
Samuti selgus Sägile uuringust, et vähe on neid noori, kes on kogunud raha või pangateenuste valikul erinevaid variante kaaluvad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles