President süstis optimismi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja sisenõunik Heli Suvi käisid Paide-visiidi ajal Vallitornis asuvas ajakeskuses Wittenstein ajas rändamas, kus riigi esimene mees haaras kätte ka mõõga.
President Toomas Hendrik Ilves ja sisenõunik Heli Suvi käisid Paide-visiidi ajal Vallitornis asuvas ajakeskuses Wittenstein ajas rändamas, kus riigi esimene mees haaras kätte ka mõõga. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile Paides visiidil käinud president Toomas Hendrik Ilves võrdles Järvamaa tulevikku praeguse ilmaga, kus kevad saab talvest peagi võitu ja päikest hakkab paistma järjest rohkem.

Visiidi käigus tuli mitu korda jutuks president Ilvese 24. veebruari kõne, kus ta rääkis Paide näite najal, kuidas riik on maakonnakeskustest lahkunud. Kohe esimesel kohtumisel omavalitsusjuhtidega Paide raekojas tänas Paide linnavolikogu esimees Kersti Sarapuu teda nii vajaliku teema esile tõstmise eest.


Ilves selgitas omavalitsusjuhtidele, et puudutas osa maakondade killustumist nelja regiooni vahel juba aastaid tagasi, kui ta oli veel välisminister, kuid pidi toona keskenduma teistele teemadele.
Omavalitsusjuhid ja president olid ühel meelel selles, et maakonna tugevus sõltub suuresti tõmbekeskuse tugevusest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles