Türi ühisgümnaasium tegutseb kui kogukonnakool

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kool, uued traditsioonid. Sügisel ei ristita rebaseid, vaid toimub kümnendike tüügimine.
Uus kool, uued traditsioonid. Sügisel ei ristita rebaseid, vaid toimub kümnendike tüügimine. Foto: Erakogu

Esimene õppeaasta eelmisel sügisel tegevust alustanud Türi ühisgümnaasiumis jõuab lõpule. Kuigi iga algus on raske ja keeruline, saab kool nii õpilastele kui õpetajatele iga päevaga omasemaks.

Millised oli põhihirmud uue kooli tegutsema hakkamise eel?

Õppealajuhataja Maili Roosme: Meie põhiline hirm oli, kuidas panna kaks kooli kokku, et sellest tõesti üks saaks. See nii-öelda meie- ja teie-suhtumine oli ju enne ja eks ta mingil määral jääb veel üheks aastaks. Siiski polnud asi lõpptulemusena nii hull, kui kartsime.
Direktori kt Ellu Rusi: See meie-teie kaob ära siis, kui praegune kümnes klass abituuriumi jõuab. Nemad on tulnud siia erinevatest piirkondadest ja nii-öelda täiesti uutena.
Kõige rohkem muretsesime kaheteistkümnendike pärast: nad pidid harjuma uue koolikorralduse, õpetajatega, sealjuures valmistuma riigieksamiteks. Nad on ikka hästi tublid olnud!


Maili Roosme: Eks segaduseaasta ole oma jälje jätnud ja arvan, et kui ükskord hakatakse riigieksamite tulemusi kokku lööma, siis on näha, et päris valutult koolireform ei läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles