Konesko valmistub Euroopat vallutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konesko juhatuse esimees Mart Hirtentreu tunnistab, et omatoote väljaarendamine pole ettevõttele kerge olnud, aga tulevikus peaks see end ära tasuma.
Konesko juhatuse esimees Mart Hirtentreu tunnistab, et omatoote väljaarendamine pole ettevõttele kerge olnud, aga tulevikus peaks see end ära tasuma. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Konesko kodutarbetuulikut TUGE® 10 ootab alates juulist kuuekuune katseaeg Saksamaal, mille edukas läbimine avab Euroopa turud.

Koerus tegutsev metalliettevõte Konesko tahab esimesed omatooted, väikemajapidamistele mõeldud tuugenid TUGE® 10 ja TUGE® 20 EAS-i eksporditoetuse abiga Euroopa turule viia.
Täpsemalt on välja sihitud Skandinaavia maad, Inglismaa, Saksamaa, Poola ja Baltikum.


Et Konesko väiketuulikut saaks Euroopa riikides ka elektrivõrku ühendada, tuleb sel läbida kuue kuu pikkune katseaeg Saksamaal.
Väiketuuliku ohutusstandard, mis väljastatakse pärast edukat katseaega, on Konesko tuulegeneraatorite projektijuhi Indrek Gregori kinnitusel praegu vaid kolmel Euroopa tootjal. «Ühtegi «hiinlast» sinna testima ei viida, need ei kesta,» viitas ta Hiinas toodetud tuugenite kehvale kvaliteedile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles