Täna peame suurt pidu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merle Must

Täna Paides aset leidval 75. laulu- ja tantsupeol teevad lauljad, tantsijad ja pillimehed omamoodi ajalugu. Kohe Paide gümnaasiumi staadionil olnud tantsupeoetenduse järel moodustavad nad kolonni, et liikuda Paide Vallimäele jätkama pidu lauljate ja pillimängijate eestvedamisel.

Rongkäigu eeldatav algusaeg on kell 17.50 ja liigub see juba tuttavat teed pidi: Pärnu tänav – keskväljak – Tallinna tänav – Veski tänav – Vallimägi.
Rongkäigu kolonn moodustub mitte Lembitu parki, vaid Aiavilja tänavale. Ikka selleks, et osalejatel oleks võimalik kohe pärast tantsupidu rivvi asuda.


Nii nagu tavapäraselt, troonib on rongkäigu peas maakonna silt, millele järgneb tulekandja, kelleks on meie tänavune Kultuuripärl Leonhard Soom. Tulele järgnevad maakonna esindajad ja meestevägi, kes kannavad Eesti rahvuslippe. Meesteväe moodustavad Paide meeskoori ja Järvamaa poistekoori liikmed.
Lippudele järgneb rahvuslille kujundeid kandes selleaastane parim Järvamaa kollektiiv – Paide huviteater.
Kohe kolonni alguses näeb külaliskollektiive: Taani segakoori Råcreme, Norra naiskoori Spillum Damekor, Kanarbiku ja Vändra valla naiskoori Pärnumaalt, Viljandi kultuuriakadeemia rahvatantsurühma ja memmede tantsurühma Labajalg Viljandimaalt ning naiskoori Õnnehein Raplamaalt.


Külaliste järel teeb marssimise rõõmsamaks Orkester Türi, mis jääb keskväljakule jõudes mängima raekoja ette. Vallimäel võtab rongkäigu vastu Koeru-Järva-Jaani pasunakoor.


Vallad liiguvad rongkäigus tähestikulises järjekorras, välja arvatud võõrustaja Paide linn, kes rongkäigu lõpetab. Valdade ees kärul kõrgub nimi ja kantakse omavalitsuse lippu. Kõikidele kollektiividele on soovitatud ilmestada rongkäiku rahvuslippudega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles