Vibulaskurid proovisid uudset formaati

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle-eelmisel pühapäeval Saku gümnaasiumi spordihoones olnud Eesti maastikuvibu liidu klubide karikavõistluste teisel etapil osales üheksa järvalast, kes võitsid kuus medalit.


Järvamaa amburite klubi liige Aleksander Kiskonen ütles, et Sakus lasid nad uudset siselaskmise formaati – flinti. «See on mitmekesisem kui 20 jardilt laskmine, sest seal on kuus distantsi,» selgitas ta. «Märk lastakse umbes 27, 22, 18, 13,5, 9 ja 6 meetri pealt.»


Kiskonen sõnas, et sportlased kasutavad 56 noolt ja maksimaalne punktisumma on 280. «Igalt vahemaalt lastakse neli noolt ja lõpuks seitsmendas voorus laskja n-ö jalutab järjest märklauale lähemale, kasutades veel nelja noolt,» selgitas ta.


Vaatamata sellele, et flint oli veidi harjumatu, läks amburite klubil Kiskoneni hinnangul hästi. «Tulemustega võib täitsa rahule jääda, sest punktisummad olid üpriski rekordilähedased,» märkis ta.


Noorte ehk kuni 12aastaste sportvibuklassis tuli Gert-Kardo Kitsing 170 silmaga teisele kohale. «Ta pidas maha pingelise duelli tartlase Hans Kristjan Muheliga, kuid pidi siiski tunnistama vastase paremust,» ütles Kiskonen. «Arvestades seda, et Gert-Kardo läks alles hiljuti sportvibule üle, on tulemus igati korralik, eks ta astu isa jälgedes.»


Kuni 12aastaste tüdrukute plokkvibuklassis oli Egle Vestrik 166 silmaga parim.


Meeste põhiklassis tuli Kalev Reinaste sportvibus 258 punktiga teiseks, naiste põhiklassi plokkvibus oli 260 punktiga parim Helen Ainvere. «Ainvere jäi isiklikule rekordile alla vaid mõne silmaga,» lisas Kiskonen.


Meeste plokkvibus olid kõik neli osalejat järvalased. «Esikohale tuli 275 silmaga türilane Evert Ressar, kes küll võistleb Järvakandi vibuklubi Ilves all,» täpsustas Kiskonen. «Jaan Ainvere jäi 271 punktiga teiseks.»


Kiskonen sai 260 punktiga kolmanda koha ja kolmas Järvamaa amburite klubi laskja Margus Tepner jäi 252 punktiga neljandaks. «Oma tulemusega jään rahule, aga tuleb siiski tunnistada, et noored lähevad must vägisi mööda,» lausus Kiskonen. «Eks osaga neist ole mul ka ligi 25 aastat vanusevahet.»


Järgmised laskevõistlused on tulemas juba sel kuul. «Märtsi keskel on Viljandi lähistel Vana-Võidus Eesti sisemeistrivõistlused,» täpsustas Kiskonen. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles