Mõisapargi uuendus sai suure rahasüsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabala mõis
Kabala mõis Foto: Ants Leppoja

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetas keskkonnaprogrammi esimese taotlusvooru käigus 20 mõisaparkide hooldus- ja arendusprojekti kokku 1 037 227 euroga.
Türi vallavalitsus pälvis sellest 155 901 eurot, et teha Kabala mõisapargis raietöid,  vertikaalplaneerimist ja istutada taimmaterjali.

Türi vallavalitsuse majandusosakonna juhataja Urmas Kupp sõnas, et on toetusega igal juhul rahul, sest vallal poleks olnud võimalik sellist raha eraldada. «Vald toetab küll omaosalusega, ent kui me poleks KIKist toetust saanud, oleks pidanud uuesti taotlema,» ütles ta.
Kupp sõnas, et valminud on komplekslahenduse projekt, mis puudutab Kabala mõisa haljastust ja hooneid. «Suve teises pooles tahame arutada, mida täpselt rahaga teha, ent kindel plaan on maha võtta puid, mis on juba ammu vajanud mahavõtmist, ning istutada taimi, et vaatepilti veidi ilusamaks teha,» selgitas ta. «Tahaks, et Kabala mõisaparki oleks hea vaadata ning seda saaks välja käia ühe ilusa jalutuskohana.» (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles