Trummimängu võib harjutada ka patjadel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Talvisteon õppinud kolm aastat trumme, ent ainult ühel korral on ta esinenud. Trummimängu hakkaski ta õppima sel eesmärgil, et oleks midagi endale hoida.
Piret Talvisteon õppinud kolm aastat trumme, ent ainult ühel korral on ta esinenud. Trummimängu hakkaski ta õppima sel eesmärgil, et oleks midagi endale hoida. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi muusikakoolis trummimängu õppivad Merlin Paas ja Piret Talviste kinnitavad, et kannatust läheb neil tarvis omajagu, aga alati on midagi uut, mis huvi üleval hoiab ja enda välja elada laseb.

Kuidas sattusite trummimängu õppima?
Piret (õppinud ligi kolm aastat): Lõpetasin muusikakooli 2009. aasta kevadel viiuli erialal. Mulle hakkas uues majas hirmsasti meeldima, mõtlesin, et pean valima midagi, et seal veel käia.
Muusikakool on olnud pikka aega minu elu osa, millest oli raske lahti lasta. Sellega on veel nii, et mul on midagi, mida saan iseendale hoida. Trummid on enam-vähem just see asi.
Idee sain sõbrannalt, kes lõpetas minuga samal aastal ja hakkas ka samal aastal trumme õppima, kuigi ta vist nendega enam ei tegele.
Merlin (õppinud kaks aastat ): Mulle meeldis juba väiksest peale salaja muusikakooli trumme näppida, enne kui tundi läksin. Olin kindel, et kunagi istun nende taga. Nagu näha, mu väike unistus sai teoks. Pärast klaveri eriala lõpetamist oli kindel valik, muu pill ei tulnud kõne allagi.

Millega trummimäng köidab?
Piret: Trummiõpetaja ütles just viimases tunnis, et 75 protsenti mängust on ehitatud üles põhirütmidele (biit, kõik rokid, valsid). Kui need on selged, on kõik ülejäänu vaid kaunistus. Trummimänguga on ilmselt nii, et see ei saa mitte kunagi täiesti selgeks, nõuab täpselt samamoodi kannatust nagu iga muu asi, aga kogu aeg on midagi uut ja huvitavat, nii et minu huvi pole veel kadunud. Pluss see, et mul on ülilahe trummiõpetaja, kogu aeg viskab nalja ja õhkkond ei ole pingeline, mida ei tohiks olla üheski tunnis!
Merlin: Kindlasti meeldib see, et kui mängid, ei saa kõvasti puusse panna, vähemalt publik ei taipa seda. Trumme mängides on võimalik ennast väga hästi välja elada. Pärast järjekordset tundi on hea enesetunne.

Miks näeb trummide taga nii vähe tüdrukuid?
Piret: Kindlasti ei saa liigitada, missugune pill on naistele või missugune meestele. Inimene peab ise ära tundma, mis on õige. Ega mina ka tea, kas trummid on õige valik, aga tundus huvitav ja uus katsumus, mõtlesin, miks ka mitte.
Et kas naistrummareid võiks rohkem olla...arvan, et see ei peaks üldse sõltuma soost, vanusest ega millestki muust. Alustasin löökpillide õppimist siis, kui olin juba 16, aga ei tundunud küll, et liiga hilja oleks olnud.
Merlin: Oleneb inimesest, kas ta on rahulik või pigem ei suuda rahulikult paigal istuda. Nais­trummareid võiks alati rohkem olla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles