Eakad nautisid kohtumisrõõmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

«Oh, sa oled nii paksuks läinud!»
«Vaata ennast, mis sa ise parem oled!»

Sellist heatahtlikku aasimist võis laupäeval Sargvere mõisa pargis päris palju kuulda, Järvamaa eakate suvisele kokkutulekule tulnute nägudel oli näha siirast kohtumisrõõmu.
Päeva sisustasid taidlejad ja töötoad, aga eakad ise pidasid kõige tähtsamaks just vanade tuttavatega kohtuda. «Tore näha neid, keda pole ammu näinud, ja kuulda, kuidas tervis on või kuidas lapselapsed elavad,» ütles annalane Elle Näppo.

Järvamaa eakate 26. suvine kokkutulek kandis nime «Aktiivsena vananemine ja põlvkondade vaheline solidaarsus». Töötubade korraldaja Elle Näppo on kindel, et aktiivsusest meie eakatel küll puudust pole. «Kõik tahavad esineda ja neid on nii palju! Tuleb piirata, muidu läheb kava nii pikaks,» ütles ta naerdes. «Tahavad tantsida ja laulda ja koos käia ja käsitööd teha: juba poolteist tundi enne algust olid uudistajad töötubades kohal.»
Et eakaid nii palju kohale tuleb ja et esineda tahtjaid on nii rohkesti, on Näppo hinnangul kõige kindlam näitaja, et suvine kokkutulek on eakatele suur pidupäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles