Ühest juhusest sai Türil alguse suur filmitegemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on käsil Tarvil uue lühifilmi võtted, mille jaoks ta materjali filmibki.
Praegu on käsil Tarvil uue lühifilmi võtted, mille jaoks ta materjali filmibki. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Türi noormees Tarvi Roos (18) on teada-tuntud oma lühifilmidega nii Eestis kui ka välismaal. Temalt on tellinud klippe näiteks Eesti Energia ja laulja Mia. Praegu on tal käsil uus lühifilm, millel on toetajaid ka Ameerikast.

Millal alustasid videote ja filmide tegemist?
Esimesed filmi- ja videokatsetused olid siis, kui ma veel rulaga sõitsin – tegin rulasõitmisvideoid. Ent tõsisemalt hakkas filmiteema paeluma mind üheksandas klassis, kui pidin jõulupeo tarbeks filmitreilerid kokku panema. Seda tehes avastasin igasuguseid erinevaid arvutiprogramme, millega on võimalik filme teha. Tasapisi hakkasin sellega süvenenult tegelema ning õppisin internetist kogu aeg juurde.
Kui ma poleks üheksandas pidanud neid klippe tegema, poleks ma nende programmide ega filminduseni jõudnud. Võib-olla see oli saatus.

Miks sulle meeldib videoid teha?
Üheksandas klassis avastasin võlu, kuidas ühest väikesest ideest kasvab välja terviklik lugu, mida saab visuaalselt edasi kanda, kasutades kaameratööd, helisid, muusikat ja nii edasi.
 Alguses paelus mind just monteerimine, aga peagi mõistsin, et mul pole midagi monteerida, kui materjali pole ja siis mõtlesingi filme tegema hakata.

Mis oli esimene video, mille tegid?
Esimene, mille täiesti ise tegin, oli «GTA Türi City», millel on portaalis Youtube.com juba üle 2,7 miljoni vaatamise. Tegin selle puhtalt enda huvist, kui olin vaadanud eelnevalt netist videot, kus üks tüüp ütles, et minge õue ja tehke mingi video valmis ja nii õpitegi kõige paremini. Ma võtsin seda tõsiselt ning mõtlesin ühe ööga midagi valmis. Filmimine kestis üks päev, aga arvutis tegin seda kuskil kolm nädalat, sest efekte oli päris palju.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles