Piinlik põllumeeste jooksutamine on nüüd läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kinkis ministeeriumi Järvamaa keskuse peremehele Andrus Leisile kontorisse rohelust.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kinkis ministeeriumi Järvamaa keskuse peremehele Andrus Leisile kontorisse rohelust. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Eile avas Helir-Valdor Seeder Paides põllumajandusministeeriumi Järvamaa keskuse, kus hakkavad tööle PRIA, veterinaar- ja toiduameti ning põllumajandusameti ja jõudluskontrolli keskuse kohalikud esindused, lisaks seab end hoones sisse ka Eesti tõuloomakasvatajate ühistu Paide kontor.
«Siiani oli olukord selline, et kui põllumees käis veterinaarkeskuses ära, pidi ta sõitma Türile PRIAsse, sealt saadeti ta võib-olla veel maaparandusbüroosse ja seejärel veterinaarkeskusesse tagasi – selline jooksutamine oli piinlik,» tunnistas maja peremees, Järvamaa veterinaarkeskuse juht Andrus Leis avamisel. «Nüüd on olukord muutunud.
Põllumees saab kõik oma asjad ühes majas ära aetud, pealegi antud hetkel Paide kõige ilusamas majas.»
Minister Seeder märkis oma kõnes, et Järvamaal keskus avada on väike arglik katse vastu seista tendentsile kõik ametid maakondadest Tallinna viia. «Vajalike ametiasutuste olemasolu maakonnakeskustes pole riigile kulukas, küll aga toob see riigi kodanikule lähemale – parandab teenuste kättesaadavust, loob töökohti ning võimalusi noortele ja haritud inimestele maapiirkondadesse elama jääda,» ütles ta.
Pärnu 58 hoone, milles varem tegutses Paide vallavalitsus, renoveeris Paide MEK, selleks kulus
620 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles