Doonoritelgid jõudsid Paidesse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse ja Eesti Kaitseväe ühisprojektina korraldatavad doonoritelkide väljasõidud jõudsid täna Paidesse.

«Tänu doonoritelke külastavatele vereannetajatele on meil võimalik suvisel puhkuste ajal verevaru vajalikul tasemel hoida. Doonoritelkidesse jõuab tavapärasest palju rohkem esmadoonoreid, kellest rõõmustavalt suur osa tuleb ka edaspidi verd loovutama,» ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla Verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste.


2011. aasta suvel külastas 17 päeva jooksul väljas olnud doonoritelke kokku 2359 abivalmis inimest, nende hulgas 380 esmadoonorit, kelle abiga koguti 863 liitrit verd.
Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. (JT)

AJAKAVA
17.-19. juulil Paide kultuurikeskuse juures, I päeval kl 12-18, II päeval k 12-18, III päeval k 11-17
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles