Huvi taluelu vastu oli loodetust suurem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdu Välimäe sõidutas rohkeid huvilisi Ale ja Rehela talu vahet oma GAZ AA-ga.
Valdu Välimäe sõidutas rohkeid huvilisi Ale ja Rehela talu vahet oma GAZ AA-ga. Foto: Anu Bollverk

Esimene Järvamaa avatud talude päev tõestas end elujõulise ettevõtmisena: talutehnika, aedade ja põldude, lehmade ja lammaste uudistajaid jagus küllaga igale taluõuele.

Ale talu väravas peatub vanaaegne GAZ AA ja selle juht Valdu Välimäe aitab reisijad autokastist alla. «Kooliaeg tuleb meelde!» hõikab türilane Vaike Linnabet ja selgitab, et vanasti sai niimoodi, kaskedega ehitud veoautokastis, klassiga ekskursioonil käidud.


Taluelu vaatama tõi Linnabet oma nelja-aastase lapselapse Kevini. «Kus see tehnika siin on?» küsib poiss taluõuele jõudes. Enne tehnika ja põldude näitamist pakub Ale talu perenaine Hille Teder külalistele oma aia vaarikaid, minia küpsetatud leiba, omatehtud munavõid, suitsusinki, kaerakilet ja õunasuppi. Taustal tõmbavad külamehed lõõtsa. Keskpäevasele ringkäigule teravilja ja rapsi kasvatavasse Ale talusse on kogunenud üle 30 huvilise.

Silva Anspal
MTÜ Järva Arengu Partnerid tegevjuht, üks avatud talude päeva korraldajatest

Väga kihvt oli! Rahva huvi oli suurem, kui julgesime loota, inimesi jätkus igale poole ja seda mõnusa sujuva vooluna. Tundus, et meie kandis taheti kõige rohkem vaadata Kuriste talu lüpsiroboteid ja Kalamatsi meiereid.
Järgmisel aastal jätkame kindlasti! Ring näitas, et 5-6 talu oli maksimum, mida jõudis läbi käia, pooled jäid ju kohe nägemata! Kui järgmisel aastal minna nendesse, mis nägemata jäid ja kui igal aastal mõni talu veel liitub, siis jätkub uudistamist 5-6 aastaks.
Õhtul kokkuvõtteid tehes olid talunikud küll väsinud, aga õnnelikud, ja lubasid järgmisel aastal kindlasti jälle külalisi võõrustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles