Loomaarsti abi eriala osutus populaarseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilane Silver Sillap soovib sügisest minna infotehnoloogiat õppima, sest eriala huvitab teda ja kool asub kodu lähedal.
Türilane Silver Sillap soovib sügisest minna infotehnoloogiat õppima, sest eriala huvitab teda ja kool asub kodu lähedal. Foto: Andrus Kopliste / Järva Teataja

Järvamaa kutsehariduskeskusesse sisseastumine käib täie hooga. Sellest aastast on võimalik õppida ka kolme uut eriala – loomaarsti abi, tarkvara arendust ja kalakasvatust.

Järvamaa kutsehariduskeskuse sisseastujatest on ligi 80 protsenti põhikooli lõpetanud ja ülejäänud keskhariduse baasil. «Huvi on olnud võrreldes eelmise aastaga sarnane,» sõnas direktor Rein Oselin. Populaarsemad erialad pidid samuti võrreldes eelmise aastaga sarnased olema. Enim pakuvad huvi põllumajanduse, teedeehituse, tehnika ja kodumajanduse valdkonnad. Suur hulk noori soovib õppida aga uut eriala – loomaarsti abi – ning Oselin arvas, et kõik soovijad ei pruugigi soovitud alale saada, sest kohti lihtsalt ei jätku.

Teine uus eriala on tarkvara uuendus, millele pole küll nii palju soovijaid kui loomaarsti abile, ent Oselin ei muretse, sest teab, et keskkoolijärgsed grupid täituvad pärast kõrgkoolide vastuvõtutulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles