Ehituspraak lagundab kirikut

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiriku karniisi remontimisega on ametis OÜ Wieseland restauraator Taavi Tiidor.
Kiriku karniisi remontimisega on ametis OÜ Wieseland restauraator Taavi Tiidor. Foto: Dmitri Kotjuh

EELK Paide Püha Risti kirikus toimuvate remonditööde käigus selgus, et pühakoja karniisilt kukkusid alla krohvitükid varasema ehituspraagi tõttu.

EELK Paide Püha Risti koguduse juhatuse liige Andres Jalak ütles, et kui ülemöödunud aastal hakkasid kiriku idapoolse otsa karniisidelt krohvitükid kukkuma, siis nad ei teadnud, kui halvas seisus kiriku sein tegelikult on.


Jalak ütles, et tagantjärele saab üksnes tänulik olla, et seal ühtegi õnnetust ei juhtunud, sest kui ehitusmehed tööga alustasid, siis juba väikeste põrutuste peale kukkusid suured tsemendikamakad.


Ehitusinseneri haridusega Jalak selgitas, et varasemal ajal tehtud renoveerimistööde käigus on kiriku ääre- ja karniisiplekid valesti paigaldatud ja seetõttu on sadevesi pääsenud seina ja katusekonstruktsiooni vahele.


Vale on Jalaku selgitusel seegi, et karniise on parandatud tsemendiseguga, mis on sisuliselt hävitanud all oleva lubi­krohvi ja seetõttu kõik pudenema hakkaski.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles