Lasteaiad said rahasüsti

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sookure lasteaed
Sookure lasteaed Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal algas Paides Tallinna 49 hoones ehitustööd, mille tulem on suurem  energiasäästlikkus.
Majal, kus asuvad PAIde lasteaed ja Järvamaa lasteabikeskus, soojustatakse fassaade ning katuslage ja soklit. Välja vahetatakse kõik puitaknad ja -uksed. Lisaks ehitatakse ümber köögibloki ja saali ventilatsioon ning osaliselt küttesüsteem.

Ümberehitustöid maksumusega 358 614 eurot korraldab Riigi Kinnisvara AS. «Kogu raha tuleb CO2 kvoodi müügist. Hea uudis on, et nende töödega peaks saama Tallinna 49 kogu välisosa lõplikult uuendatud. Seinte värvilahendus tuleb samasugune nagu PAIde lasteaia Kastani tänava majal,» selgitas Paide linnapea Kaido Ivask.
Ehitustööd käivad ka Sookure lasteaias: suve algul remonditi sanitaarruume ja paigaldati tuletõkkeuksi, praegu kaetakse põrandaid uute, nüüdisaegsete materjalidega. Välja vahetatakse esimese ja teise korruse koridoride põrandakatted, mida on kokku rohkem kui 300 ruutmeetrit.
Sookure lasteaia hoolekogu liikme Triin Siiberi ütlust mööda on uute põrandakatete panek koridoridesse väga tervitatav. «Kui see lastevanematele lisakulutusi ei too, siis on üksnes hea, loob lastele mugavama ja parema keskkonna,» lausus ta.
Põrandakatete uuendus läheb Paide linnale maksma 8220, 48 eurot ja peaks valmis olema 24. augustiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles