Vibulaskurid teenisid medaleid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel olid Viljandis Eesti sisemeistrivõistlused vibuspordis, kus Järvamaa amburite klubi laskurid võitsid kolm medalit.


Amburite klubi laskur Aleksander Kiskonen sõnas, et laupäeval võistlesid noored ja pühapäeval täiskasvanud. «Kahel päeval kokku olime esindatud kuue sportlasega, neist kaks olid noored,» täpsustas ta.
Kõige nooremate poiste ehk tidettide seas osutus plokkvibuklassis täpseimaks Gert-Kardo Kitsing 543 punktiga. Tüdrukute plokkvibuklassis võitis esikoha Egle Vestrik 528 punktiga.


Mõlemad lasid kahes voorus 30 noolt 15 meetri kaugusel paiknevasse märklauda.
Pühapäeval lasid täiskasvanud 18 meetri pealt kahes voorus 30 noolt. Meeste sportvibuklassis võitles Kalev Reinaste end 530 punktiga 11. kohale.
Meeste plokkvibuklassis oli järvalasi kaks: Jaan Ainvere jäi 549 punktiga viiendaks ja Aleksander Kiskonen 541 punktiga kaheksandaks. «Meeste plokkvibuklassis käis kohtade nimel pinev heitlus, nii said meie Jaan Ainvere ja Margus Mardu Järvakandi vibuklubist Ilves punkte võrdselt, aga Jaan jäi siiski tahapoole,» ütles Kiskonen.
Ta selgitas, et viigi korral läksid vaatluse alla lastud punktid ja kuigi kümneid tabasid mehed võrdselt 16 korda, oli Ainverel üheksat kord vähem kui Mardul.
Naiste plokkvibuklassis tuli Helen Ainvere 549 punktiga teiseks. Ka selles klassis käis Ainverel pingeline duell esikohale tulnud Maarika Jäätmaga. «Nagu mehed, lasid ka naised võrdselt 549 punkti ning nende puhul sai otsustavaks lastud kümnete hulk,» selgitas Kiskonen.

«Jäätma tabas märklauda keskele 14 ja Ainvere 13 korda, sellest siin neile vastavalt esimene ja teine koht. Kokkuvõttes Ainverelt siiski väga südi esitus.»
Nädalavahetust kokku võttes ütles Kiskonen, et üldjoontes on põhjust rahul olla. «Noored lasid end küll esimeseks, aga kasvulava on veel kõvasti,» lausus ta. «Eriti olen rahul Helen Ainverega, kes teeb veel vibumaailmas suuri tegusid.»
Selle laupäeval on amburid Sakus maastikuvibu liidu sisemeistrivõistlustel. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles