Järva vibulaskurid purustasid rekordeid

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Saku gümnaasiumi spordihoones olnud Eesti maastikuvibu liidu sisemeistrivõistlustel ei jäänud ükski Järvamaa amburite klubi laskur medalita.


Amburite klubi laskur Aleksander Kiskonen sõnas, et meistrivõistlused koosnesid kahest voorust: kõigepealt lasti 20 jardilt ja seejärel flinti. «Kuigi medaleid jagati lõpliku punktisumma alusel, peeti eraldi arvestust mõlema osa kohta,» lisas ta.
Naiste plokkvibuklassis tuli 547 punktiga esikohale Helen Ainvere, kes lasi 20 jardis senise rekordi ühe punkti  paremaks.


Kiskonen täpsustas, et Ainvere lasi 20 jardis 297 punkti. «Varasem rekord 296 punkti kuulus meie klubikaaslasele Krista Kullile,» lausus ta. «Maksimaalne oli seal voorus 300 punkti, nii et mehedki näevad sellise tulemuseni jõudmiseks suurt vaeva.»
Tüdrukute plokkvibuklassis võitles end esimeseks Egle Vestrik kahe vooru kokkuvõttes 463 punktiga. «Tal oli pinev võistlus Järvakandi noortega,» ütles Kiskonen. «Sellist asjalikku ja särasilmselt noort nagu tema on ikka meeldiv juhendada.»


Kõige nooremate poiste ehk tidettide seas tuli sportvibuklassis Gert-Kardo Kitsing 429 punktiga teiseks. «Igati südi võistlus,» märkis Kiskonen.
Meeste plokkvibuklassis tegi järvalasi kaasa kaks. Jaan Ainvere lasi end  557 punktiga hõbedale, pronksmedali sai kaela  Aleksander Kiskonen 546 punkti eest. «Oma esitusega ma eriti rahule ei jää, sest esimene voor ei õnnestunud,» tunnistas Kiskonen. «Samas teised klubikaaslased annavad põhjust rõõmustada küll, eriti märgiksin ära isa ja tütar Jaan ja Helen Ainvere hea esituse.»


Sellega on vibulaskurite sisehooaeg läbi, ligi kuuajalise pausi järel tulevad juba esimesed välivõistlused. «Klubide karika järgmine etapp peakski olema Türi vallas Käomäel,» lisas Kiskonen. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles